E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır

ABONE OL
E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır

E sınıfı ehliyet; D1, M, F, B1 ve B sınıfı ehliyet sahibi sürücülerin kullanabildiği birçok aracı kullanabilme hakkı verir. E sınıfı ehliyetin kullanabilme hakkı verdiği araç grubunu kullanabilmek için sürücünün C ve D sınıfı ehliyetlere sahip olması gerekir. E sınıfı ehliyet hakkında merak ettiğiniz tüm detayları içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

E Sınıfı Ehliyet Nedir?

E sınıfı ehliyet sahibi sürücüler, D1, M, F, B1 ve B ehliyetlerinin kullanabildiği tüm araçları kullanabilme hakkına sahiptir. Günümüzde E sınıfı ehliyetin kapsadığı araçları kullanabilmek için C ve D sınıfı ehliyetin alınması gerekir. Büyük araçların kullanılmasına olanak sağlayan E sınıfı ehliyet, ağır vasıta ehliyeti olarak da adlandırılmaktadır.

E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

2016 yılı, ehliyet sınıflarında köklü değişikliklerin yapıldığı bir yıldır. E sınıfı ehliyet, 2016 yılından önce sürücülere kamyon, otobüs, kamyonet ve minibüs gibi büyük araçları kullanabilme hakkı veriyordu. O dönem ağır vasıta ehliyeti olarak geçen E sınıfı sürücü belgesi sahibi sürücüler, düzenleme sonrasında bazı araçları kullanabilir hale geldi.

Bu noktada önemli bir durumdan bahsetmek gerekir. Hali hazırda E sınıfı sürücü belgesi sahibi olan sürücüler hiçbir hak kaybına uğramadı. Eskiden E sınıfı ehliyetler ile hangi araçlar kullanılabiliyorsa günümüzde de aynı şekilde kullanılabilir.

E Sınıfı Ehliyet İçin Yaş Sınırı Nedir?

E sınıfı ehliyet yaş sınırı, kullanılan araca göre değişiklik gösterir. E sınıfı ehliyet alıp kamyon kullanmak isteyen kişilerin en az 22 yaşında olması gerekirken otobüs kullanmak için E sınıfı ehliyet almak için ise en az 24 yaşında olmak gerekir.

E Sınıfı Ehliyet Tır Kullanabilir mi?

E sınıfı ehliyet ile tır kullanılır mı sorusu, çoğu kişi tarafından merak edilir. E sınıfı ehliyetiniz mevcutsa herhangi bir hak kaybı yaşamadan tır kullanabilirsiniz. Tır kullanımı ile ilgili farklı bir durum daha vardır. Ehliyetin alındığı tarih, tır kullanımını hak gösterebilir veya kişilerin tır kullanmaya hakkı olmayabilir.

28 Nisan 1997 tarihinden sonra E sınıfı ehliyet alanlar tır kullanamaz. Çünkü o yıllarda tır kullanmak için gereken ehliyet D sınıfı ehliyettir. Eğer siz ehliyetinizi aldığınız zaman E sınıfı ehliyetin yanı sıra D sınıfı ehliyet aldıysanız o zaman ehliyetiniz ile tır kullanabilirsiniz. Aksi takdirde tır kullanamazsınız. 1997 yılından önce E sınıfı ehliyet alan kişiler, tır kullanabilir. Ehliyeti aldıkları yılda E sınıfı ehliyetleri tır kullanmaya olanak verir. Bu sebeple sürücülerin tır kullanma hakkı korunur.

2016 yılından sonra ehliyet sınıflarında yapılan değişiklikler ile tır kullanmak isteyen kişilerin CE ehliyet alması gerekir. Aynı zamanda sürücünün SRC4 ve psiko-teknik belgesinin olması da gerekir.

E Sınıfı Ehliyet Traktör Kullanabilir mi?

E sınıfı ehliyet ile traktör kullanılabilir mi traktör kullanmak isteyen birçok kişi tarafından merak edilir. E sınıfı ehliyet ile traktör kullanılamaz. Traktör kullanımı için F sınıfı sürücü belgesi gerekir.

E sınıfı ehliyet hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.06.2021

Sürücü Belgesi İşlemleri - 2022

23.03.2020

Lamborghini Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

21.08.2020

Hararet Nedir - Araçlar Neden Hararet Yapar

16.01.2023

Sınavsız Ehliyet Alınabilir mi? Sınavsız Ehliyet Dolandırıcılığı