E-Sınava Girerken Yanınızda Getirmeniz Gerekenler Nelerdir

ABONE OL
E-Sınava Girerken Yanınızda Getirmeniz Gerekenler Nelerdir

Elektronik sınav yani başka bir adıyla e-sınav, ehliyet almak isteyen sürücü kursu adaylarının girmek oldukları resmi bir sınavdır. Hafta içi her gün yapılan sınavlar akşam 18.00 ile 20.30 arasında gerçekleştirilir. Haftasonlarında ise sabah 09.00 akşam 17.00 saatleri arasında adayların sınava girmesi gerekir. Sınava girecek olan her adayın sınav saatinden 30 dakika önce sınav merkezinde olması gerekiyor. Sınavın başlamasının ardından gelen adaylar hiçbir şekilde sınava alınmazlar.

Adayların sınav için gelirken yanlarında sınav giriş belgelerini ve kimlik belgelerini mutlaka bulundurmaları gerekiyor. Adayın sınavdan başarılı olabilmesi için mutlaka sınav kurallarına uyması gerekir. Bunun için yanınızda getirmemeniz gereken cep telefonu gibi cihazların kesinlikle olmaması gerekir.

E-Sınav Nasıl Yapılır?

E-sınava girmek isteyen her adayın öncelikli olarak randevu alması gerekir. Randevular sürücü kursları tarafından ya da adayın kendisi tarafından alınabilir. İlk sınavdan başarısız olan bir aday ikinci sınava girebilmek için 15 gün beklemesi gerekir. Bunun için başvuru yaptığında 15 gün sonrasına gün verilir. Adaylar mazeretlerini bildirmedikleri sürece sınava giremediklerinde bir sınav haklarından olurlar. Bunun için her adayın kendi sınav gün ve saatini iyi bilmesi gerekir.

E- Sınav Nasıl Yapılır?

E-sınav sırasında baskılı bir evrak kullanılmaz. Bilgisayar üzerinden yapılan sınavlar özel olan e-sınav yazılımı ile gerçekleştirilir. Sınavda adaylar ileri geri yaparak soruları cevaplar. Sorular seçenek şeklindedir ve adaylar seçenekleri işaretleyerek doğruyu bulmaya çalışır. Ehliyet sınavını diğer sınavlardan ayıran hususlardan biri de yanlışların doğruyu götürmemesidir.

E- Ehliyet Sınavı Maliyeti Nedir?

Ehliyet sınavına girmek isteyen bir aday Ziraat Bankası, Halkbank ya da Vakıfbank’a 90 TL’lik sınav giriş ücretini yatırması gerekir.

E-Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Ehliyet sınavlarının internet üzerinde e-sınav olarak yapılmasının en önemli amacı sürecin hızlı olmasını sağlamaktır. Buna göre ehliyet sınavına giren bir aday sonucunu aynı saat içerisinde hemen öğrenebilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi eğer sınavda başarısız olmuşsa yine en yakın tarihe randevusunu alarak sınava hazırlanabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.05.2021

Tekne Nasıl Çekilir

18.07.2022

DSG Şanzıman Nedir? DSG Şanzıman Sorunları

30.03.2020

E-sınav Uygulaması

15.12.2020

Motosiklet Kaskosu Nasıl Yaptırılır