E Segmenti Araç Nedir

ABONE OL
E Segmenti Araç Nedir

Otomobillerde segment kelimesi en çok duyduğumuz terimler arasında yer alıyor, fakat birçok sürücü de bu segmentlerin neleri kapsadığını maalesef bilmiyor. En basit tanımlamayla E sınıfı otomobiller büyük otomobilleri tanımlamak amacıyla kullanılan bir terimdir. E segmenti araçlar lüks olmayan orta boyutlu araçlardan daha büyük lüks sedanlardan ise daha küçüktür.

E segmenti temsil eden Japon araçlar Türkiye’de popülerliğini korumuştur. Bu segmentteki araçlar hem motor performansı hem de lüks seviyesi açısından sürücülerin beklentilerini karşılayabilecek donanım ve özelliklere sahiptir. Güvenilirlik ve konfor açısından tercih edilen bu tip araçlar pazarın hızlı satılan araçları arasında gösterilmektedir. Türkiye’de otomobil segmentleri fiyatlara yön çizerken aracın markası da buna etki eden önemli bir faktördür. E segmenti araç pazarında marka konusunda Amerikan ve Japon modeller her zaman çok fazla satanlar arasında yer almaktadır.

E Segmenti Araçlar Hangileri?

E segmenti araçlar için dünyaya genel bir bakış yaptığımızda bu araçlara yönetici arabası denilmektedir. Ancak Türkiye söz konusu olduğunda bizde araç piyasası dünyadan çok daha farklı bir yapıya sahiptir. E segmenti araçlar bizde orta ölçekteki lüks otomobiller şeklinde tanımlanır. Aslında bu araçlara ne denildiğinden ziyade bu araçları kullanan kişilere baktığımızda kariyer yolunda ilerleyen kişilerin kendilerini ödüllendirmek amacıyla yani başarılarını çevreye yansıtmak amacıyla kullanıldığını görebiliyoruz. Bunun içinde E sınıfı araçlar Türkiye pazarının ciddi bir bölümünü eline almayı başarmıştır. E sınıfı araçların büyük bir bölümü sedan sınıfını oluşturmaktadır, fakat bazı modellerde station wagon olarak da karşımıza çıkabiliyor.

E sınıfı araçların tercih edilmesinin nedenleri birden fazladır. Her ne kadar donanımı yüksek olarak tanımlanıyor olsa da aslında tüketicilerin büyük bir çoğunluğu dış görünüşlerinin güzel olmasından dolayı tercih ediyor. Harchback ve SUV gibi araçlardan daha ağır bir görünüme sahip oldukları içinde aile otomobili olarak kullanılabiliyor.

E segmenti araçlar denildiğinde burada tek bir markadan bahsetmek söz konusu değil. Çünkü neredeyse her markanın kendi içerisinde E segmenti aracı bulunuyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.09.2020

Alüminyum Jant Nedir

01.10.2021

Araç Şasi Numarası Nasıl Kontrol Edilir

31.08.2023

Geçici Sürücü Belgesi Nedir? Nasıl Sorgulanır

07.01.2022

Bergama Sürücü Kursları - Bergama Ehliyet Kursları