Drift Yapma Cezası Ne Kadar

ABONE OL
Drift Yapma Cezası Ne Kadar

Bir aracın el freninin çekilerek aniden yön değiştirmesine drift denir. Bu işlem aracın trafiği tehlikeye atacağı anlamına geldiği için ceza kesilmesi söz konusudur. Bunun için drift yapmadan önce ne kadar ceza ödeyebileceğinizi bilerek hareket etmek mantıklı olacaktır.

Drift cezası, diğer ceza türlerinde olduğu gibi her yıl zamlanır. Bunun için her yıl bu cezanın oranlarının ne kadar olduğunun öğrenilmesi gerekir.

Drift Atma Cezası / Ücretleri

Drift yani spin yapan sürücülere 2020 yılı için toplamda 6,141 TL gibi önemli bir para cezası kesilir. Rakamı duyduğunuzda drift yapma konusundaki fikrinizi yeniden gözden geçirmek maddi olarak faydalı olacaktır.  Üstelik bu kurala uymayanlara yalnızca para cezası kesilmekle kalmaz sürücünün ehliyetine 60 gün boyunca el konulur. Bu da 2 ay boyunca araç kullanamayacağınız anlamına gelir. Drift yapan bir sürücü için aracın ne kadar önemli bir hastalık olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bu 2 aylık süre gerçekten de oldukça uzundur.

Drift Cezası 2020

Drift haberlerini dönem dönem özellikle yazılı ve görsel medya üzerinde çok fazla duyuyoruz. Bu da demek oluyor ki cezalar ve yaptırımlar her ne kadar da fazla olsa bazı sürücüler halen bunu yapmaya devam ediyor. Drift yapma cezası 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67 sayılı maddesi ile yasa haline getirilmiştir. Belirtilen yasa da geçen eylem ise şöyledir.

 “Herhangi bir zorunluluk olmaksızın, karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi yasaktır.”

Peki, siz her şeyi göze alarak drift yaptınız, fakat polise yakalandınız. Ehliyetiniz elinizden alındı ve tekrar alabilmek içinde nasıl bir süreçten geçilmesi gerekiyor?

Drift Cezası Sonrası Ehliyetinizi Geri Nasıl Alabilirsiniz?

Az öncede belirttiğimiz gibi drift sırasında polise yakalanmanız ehliyetinizin elinizden alınacağı anlamına gelir. Bunun içinde ehliyetinizi geri almak istediğinizde 2 aylık süreniz bitmeden önce psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının muayenesine girmeniz gerekir. Eğer bu muayene neticesinde ehliyetinizi almanızda herhangi bir sorun görülmezse kesilen cezanın ödenmesi koşuluyla ehliyetinizi geri alabilirsiniz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.09.2021

Kulaklıkla Araç Kullanmak Güvenli mi

30.06.2021

En İyi Sürücü Kursu Nasıl Seçilir

01.07.2020

Hastane Masrafları Trafik Sigortası Kapsamında mıdır

09.12.2020

Yaşlı Sürücülerin Dikkat Etmesi Gerekenler