Donmuş Kapı Kilidi Nasıl Açılır

ABONE OL
Donmuş Kapı Kilidi Nasıl Açılır

Soğuk havalarda donabilecek tek şey elleriniz ve ayaklarınız değildir. Arabanızın kilidi de soğuktan etkilenebilir. Hiçbirimiz cebimizde veya çantamızda buz çözücü taşımadığımız için genelde ilk başvurulan yöntem kilide bir miktar sıcak su dökmektir. Peki, arabanızın donmuş kilidini açmak için sıcak su dökmek ne kadar doğrudur?

1.Adım: Sıcak Su Kullanmayın

Bazı kişiler size arabanızın kilidinizi ısıtmanızı söyleyebilir ve pek çok kişi bunu yapar. Sıcak su kilidin açılmasını sağlayabilir, ancak kısa vadede bu sadece iyi bir numaradır, çünkü kaynar su kilidinize zarar verebilir.

2.Adım: El Temizleyicisi

Koronayı önlemek için yanınızda taşıdığınız el dezenfektanları suyun donma noktasını düşürür ve kilidin içindeki buzu saniyeler içinde eritebilir.

Kilidin buzunu çözmek için, anahtarınıza el dezenfektanı sürün ve anahtarı yavaşça donmuş kilide sokun, ancak zorlamayın. İsteyebileceğiniz son şey kilidinizin içinde kırılan bir anahtardır. Anahtarınızı almakta zorlanıyorsanız, yavaşça içeri girene kadar biraz oynatın. Yerine oturduğunda 30 saniye bekleyin ve dezenfektanın işini yapmasını bekleyin. Bekleme süresi bittikten sonra, anahtarı çevirin ve kapıyı açın.

3.Adım - Baskı Uygulayın

Arabanızın uzaktan kumanda ile açılan bir kapısı varsa kapıya biraz baskı yapın. Bunu yapmanızın nedeni kapının yanlarında oluşan buzun kırılmasını ve kapının gevşemesini sağlamaktır. Eğer kapıyı anahtarla açıyorsanız baskı uygulamak hiçbir işe yaramayacaktır.

4.Adım - Vücut Isısını Kullanın

En pratik yöntemlerden bir tanesi de vücut ısısını kullanmaktır. Başparmağınızı kilidin üzerine yerleştirin ve 2 dakika boyunca bekleyin. Parmağınızın ısısı kilidi açmak için yeterli olacaktır.  

5.Adım - Buz Çözücü Sprey

Eğer arabanızın kilidindeki buz kalınsa buz çözücü sprey kullanabilirsiniz. Buz çözücü sprey buzun erimesini ve kapı kilidinin kolayca açılmasını sağlayacaktır.

Sonuç

Yukarıdaki bilgilerden de yola çıkacak olursak sıcak sudan başka kullanabileceğiniz birçok yöntem vardır. Suyun kilidinize zarar verme ve kilidin tekrar donma ihtimali yüksektir. Bunun için gereksiz masraf açmamak adına doğru yöntemleri uygulamanız mantıklı olacaktır.

Otomobiller hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.11.2022

Eskişehir İnönü Sürücü Kursları – İnönü Ehliyet Kursları

28.01.2021

Trafik Cezası Ödenmezse Ne Olur

02.03.2021

L Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

04.05.2021

P0740 Hatası Nedir