Donmuş Araba Kapısı Nasıl Açılır

ABONE OL
Donmuş Araba Kapısı Nasıl Açılır

Soğuk bir kış gününde aracınızın başına gittiğinizde donmuş bir kapıyla karşılaşmışsanız açmak için mümkün olduğunda çok fazla seçeneğe ihtiyacınız olacak. Çünkü bir arabanın donmuş kapısını açmadan önce yaptığınız uygulamanın artılarını ve eksilerini iyi düşünmek zorundasınız. Bir arabanın kapısının donması demek kapı çerçevesinin, iç kilit tesisatının donması demektir. Bu ilk başta kafanızda büyük bir maliyet tablosu oluşturabilir, ama endişelenmeyin aşağıda bahsedeceğimiz yöntemleri denediğinizde muhtemelen kapınıza zarar vermeden açacaksınız.

Donmuş araba kapı kilitlerini açmanın en iyi 5 yolu:

  • Alkol
  • Sirke
  • Buz Çözücü
  • Buz kazıyıcı
  • Isı

İsterseniz yöntemleri denemeye başlamadan önce aracın kapısının donduğunu nasıl anlarsınız bunu anlatalım.

Arabamın Kapısının Donduğunu Nasıl Anlarım?

Aracınızı park ettiğinizde kilit kusursuz çalışıyorsa, bu donmuş bir kilidin göstergesidir. Eğer dışarıda bıraktığınız aracınızın kapısının donmamasını istiyorsanız kapı çerçevesine yağ sürün. Bu, nemin birikmesini önleyecektir. Ancak bunun da sıkıntısı yağın toz ve kiri üzerine çektiğidir. Yağ zamanla kilidi tıkayabilecek toz ve kiri üzerinde barındırmaya başlayacaktır.

Araba Kapı Kilitleri Neden Donuyor?

Nemli bir araba kapısı, aşınmış contalar, bir aracın kapı kilitlerinin donması için geçerli nedendir. 

Alkol

Alkolün, donma noktası sudan çok daha düşüktür. Bu nedenle, tuza benzer bir etki oluşturur. Aracın kapısını tuzla açmak doğru değildir, çünkü tuz kilit sistemine zarar verir. El dezenfektanlarının içeriğinde bulunan alkol miktarı kapıdaki buzu çözme konusunda başarılıdır. 

Sirke

Sirke ile donmuş bir araba kapısını açabilirsiniz, ancak kapıya zarar vermemeniz için bilmeniz gereken bazı önemli nokta vardır. İlk risk, camının rengini bozabileceğidir. Sirke cama geldiğinde camı sarartabilir.

Buz Çözücü

Buz çözücülerin içinde suyun erime noktasını düşürmekle kalmayıp, yeniden donmayı önleyen kalsiyum klorür vardır. Tek kötü tarafı ise ihtiyacınız olduğunda her zaman elinizin altında olmamasıdır.

Buz Kazıyıcı

Buzu kazımak basit ancak en sıkıntılı yöntemlerin başında gelir. Sürücüler genellikle sonunu düşünmeden en son uygulamaları gereken bu yöntemi ilk uygularlar. Kapıyı açsanız bile en az boyasına zarar verebileceğinizi asla unutmamalısınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.02.2021

Kar Zinciri Nasıl Takılır

24.09.2020

Direksiyon Eğitimi Nasıl Verilir

20.04.2022

Ehliyet Kursları 2022 - Ehliyet Kursu Fiyatları

12.05.2021

Patlak Amortisör Nasıl Anlaşılır