Dolu Hasarı Sigorta Kapsamında mıdır

ABONE OL
Dolu Hasarı Sigorta Kapsamında mıdır

Dolu katı, buz şeklinde olan bir yağış tipidir. Bu yağış tipinde su 0–40 derece arasında buza dönüşür. Yaz aylarında bile görülme olasılığı olan bu durumda özellikle tarım arazileri ve otomobiller için risk içerir. Yaz ve kış ne zaman yağabileceği kestirilemeyen bu doğa olayına karşı koruma ise ancak sigorta sayesinde mümkün olur.

Dolu gibi istenmeyen ve beklenmeyen afetler, ülkemizde sık yaşanan olaylar arasında gösterilir ve sürücüler için büyük problemdir, çünkü dolu yağışına maruz kalmış olan bir araç maddi zarara uğrayabilir.

Trafik Sigortası Dolu Hasarını Karşılar mı?

Trafik sigortasının dolu hasarını karşılayıp karşılamayacağını anlayabilmek için öncelikli olarak bu sigortanın ne işe yaradığını bilmek gerekir. Trafik sigortası 3. Kişilere verilebilecek olan zararların karşılanmasını sağlar. Yani trafik sigortasının olması demek sizin aracınızda meydana gelebilecek bir hasarın karşılanacağı anlamına gelmeyecektir. Trafik sigortası yaptırdığınız da ek teminatla dolu hasarının karşılanmasını sağlamaz. Bu nedenle aracınızda dolu yağışından dolayı hasar oluşmuşsa trafik sigortası herhangi bir ödeme yapmaz. 

Kasko Sigortası Dolu Hasarını Karşılar mı?

 Kasko trafik sigortasının tam tersi olarak hareket eder. Yani bir kaza sonrasında karşı tarafın değil sizin aracınızda meydana gelebilecek olan hasarları karşılar. Kasko sigortasında isteğe bağlı olarak ek teminat yapılabilir. Buna göre aracınız kaskolu ve dolu yağışından zarar görmüşse kasko sigortanız devreye girer ve zararınızın karşılanmasını sağlar. Bu işlem sırasında cebinizden ekstra hiçbir ücret çıkmaz.

Dolu Hasarlarını Hangi Sigorta Türü Karşılar?

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi dolu hasarını karşılamak ancak kasko sigortası sayesinde mümkündür. Kasko zorunlu olmayan ve tamamen isteğe bağlı olarak yapılan bir güvencedir. Eskiye göre kasko sigortası bugün pek çok sürücü tarafından yaptırılıyor olsa da henüz istenilen rakamlara ulaştığından söz etmekte mümkün değildir.

Eğer aracınıza kasko yaptırmış ve içerisine dolu hasarını ekletmişseniz bu durumda masraflarınız sigorta şirketi tarafından karşılanır. Poliçenizde böyle bir durum söz konusu değilse o zaman dolu hasarınız karşılanmaz.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.06.2021

2022 Kia Sorento İnceleme

03.03.2021

Tehlikeli Madde Taşımacılığı Nedir

15.12.2022

Trafik Sigortası Olmadan Trafiğe Çıkmanın Cezası 2023

22.07.2020

Altay Tankı ve Teknik Özellikleri