Doğru Sürüş Pozisyonu Nasıldır

ABONE OL
Doğru Sürüş Pozisyonu Nasıldır

Birçok sürücü otomobile bindiğinde uygun sürüş pozisyonunun önemini küçümser. İyice düşünülmüş ve yeterince ayarlanmış bir oturma pozisyonu arabanızı daha iyi kontrol etmenize imkan tanır. Pek çok sürücü doğru oturma pozisyonunun kazaları önlemeye yardımcı olduğunu ve aynı zamanda olası bir çarpışma sırasında can güvenliğini artırabileceğini maalesef düşünmüyor.

Doğru Sürüş Pozisyonu Nasıl Bulunur?

Kulağa garip gelebilir, ancak giydiğiniz kıyafetler sürüş kontrolünüzü ve konforunuzu etkileyebilir. En iyi sürüş konforu ve kontrolü, sürüş sırasında sizi kısıtlayan kıyafetlerin içinde olmadığınızda mümkün olur. Bunun için olabildiğince hafif ve rahat kıyafetler seçmeye çalışın. Sürüş sırasında giydiğiniz ayakkabı pedal üzerine güzelce oturmalıdır. Konforlu bir sürüş ayakkabısı, ince ama altı biraz yoğun olan modellerdir.

Oturma Pozisyonu

Kalçanızla dik oturmak ve koltuğa yaslanırken arkanızı kare yapmak, doğru oturma pozisyonunun en iyi yoludur. Bu pozisyon ayrıca sırt ağrılarından kurtulmanıza yardımcı olur ve uzun yolculuklarda sizi uyanık tutar.

Koltuk Mesafesini Ayarlayın

Pedallara tamamen bastığınızda dizlerinizde 120 derecelik bir bükülme açısını korumalıdır. Koltuk gerideyken debriyaj, fren ve gaz pedalına basmakta zorlanacağınızı ve çok fazla efor harcayacağınızı unutmayın. Ayak topukları yerde ve pedallara rahat basacak şekilde olmalıdır.  

Koltuk Eğimini Ayarlayın:

Koltuk eğimi direksiyon açısına olabildiğince paralel olmalıdır. Bunu yapmak imkansız gibi gelse de koltuğunuzda 110–95 derecelik bir oran uygun olacaktır.  

Direksiyon Yüksekliğini ve Mesafesini Ayarlayın

Direksiyon yüksekliği, aynaya paralel olacak şekilde ayarlanmalı ön göğüsün görüş alanını daraltmamalıdır.  Mesafeyi doğru ayarlayabilmeniz için dirseklerinizin yaklaşık 120 derecelik bir eğim açısına sahip olduğundan emin olun.

Koltuk Yüksekliğini Ayarlayın

Koltuk yüksekliği ayarınız, ileriyi net bir şekilde görebilmenize engel olmayacak şekilde olmalıdır.

Aklınızda Bulundurmanız Gerekenler

  • Emniyet kemerinizi takın
  • Aynalarınızı kontrol edin
  • Dikiz aynalarınızı minimum görme ve maksimum görüş açısına ayarlayın.

Otomobilinize oturduğunuzda doğru sürüş pozisyonunu bulmak trafikte güvenli bir şekilde yolculuk etmeniz açısından önemlidir. Koltukta rahat etmediğiniz sürece aracın konforunu sağlayamayacağınız gibi güvenliği de ikinci plana atmış olursunuz.

Doğru sürüş pozisyonunu nasıl bulacağınıza dair paylaştığımız bu makalemiz umarım size yardımcı olmuştur.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.05.2022

Zorunlu Trafik Sigortası Basamakları

13.09.2021

Ehliyetim Kaç Günde Gelir

11.01.2022

Araçlarda İpotek Tespiti Nasıl Yapılır

08.11.2022

Lastiklerin Hava Basıncı Nasıl Kontrol Edilir