Dizel Motorlar İçin En Önemli Bakım İpuçları

ABONE OL
Dizel Motorlar İçin En Önemli Bakım İpuçları

Bakım kontrollerinin daha seyrek olması, dizel motorunuza bakamayacağınız anlamına gelmez. Sevdiğiniz dizel aracınızı daha yeni ve daha uzun süre çalışır durumda tutmak istiyorsanız, dizel motor bakımı ile ilgili aşağıdaki ipuçlarını dikkate almalısınız.

Motoru Temizleyin

Dizel motorlar, benzinli araçlara göre daha uzun ömre sahip olduklarından dolayı daha sık temizlenebilir. Yani bir aracın ömrü ne kadar uzun olursa kir ve tozun motorunda toplanması için daha fazla zamanı olacaktır.

Motorun parçalarında kir biriktiğinde, ömürlerini kısaltır ve yakıt verimliliğini azaltır. Ayrıca, sert kışların olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, pas ve korozyonu yoğunlaştıran yola dökülen tuz ile temas nedeniyle motorunuzun parçaları daha hızlı aşınabilir.

Hava Filtresini Kontrol Edin

Dizel olanlar da dahil olmak üzere tüm aralarda hava filtresi, motor bölmesinin ön tarafına yakın bir yerde dikdörtgen bir soğuk hava toplama kutusunun içinde bulunur. Kirli bir hava filtresi motorunuzu boğabilir ve aracınızı daha fazla yakıt kullanmaya zorlayabilir. Genel olarak, hava filtresini her 12.000 km’de bir değiştirmelisiniz veya motor gücünün azaldığını fark ederseniz kontrol ettirmelisiniz.

Radyatörünüzü Kontrol Edin

Dizel motorlar, benzini motorlardan daha sıcak çalışma ortamına sahip olduklarından, radyatörleri daha yüksek sıcaklıklara maruz kalır ve bu da aşırı ısınmaya neden olabilir. Aşırı ısınma, silindirler ve conta gibi motor bileşenlerini eğebilir ve motor arızasına yol açabilir. Antifriz veya radyatör değişimi gibi uygun soğutma sistemi bakımı, dizel motorunuzun aşırı ısınmasını önlemeye yardımcı olmak için harika bir çözümdür.

Yakıt Filtrelerini Kontrol Edin

Benzinli araçlarda tek bir yakıt filtresi bulunur, ancak çoğu dizel motorda iki tane bulunur. Benzin deposu ile motor arasında bir birincil yakıt filtresi ve transfer pompası ile yakıt enjektörleri arasında ikincil bir filtre. Dizelin daha az rafine olması nedeniyle, yakıt, depodaki yoğunlaşmadan daha fazla su emer ve bu da üreticinin iki yakıt filtreli dizel motorlar üretmesine neden olur.

Dizel bir otomobiliniz varsa mutlaka düzenli olarak bakımını yapmanız gerekir. Önemsemediğiniz basit bir bakımın ihmal edilmesi zamanla size daha pahalıya patlayabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.01.2022

Seramik Kaplama Aracın Boyasına Zarar Verir mi

22.03.2021

Elektronik Ehliyet Sınavı Nasıl Uygulanır

26.07.2023

Otomatik Vites Araç Ehliyeti Nasıl Alınır

27.01.2022

AKS Kafası Neden Bozulur