Dizel Motor Neden Fazla Yağ Yakar

ABONE OL
Dizel Motor Neden Fazla Yağ Yakar

Dizel aracınızın yüksek yağ tüketiminden rahatsızsanız, yani motorunuz normal çalışma koşullarında kabul edilebilir yağ aralığından daha fazlasını tüketiyorsa makalemizin devamını okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü dizel bir aracın yağ yakması iyi karşılanabilecek bir durum değildir.

Aracın yağ yakması motorunuzun ömrünü etkileyebilir, bu nedenle yüksek yağ tüketiminizin nedenini belirlemek önemlidir. Sorunu hızlı bir şekilde çözebilmeniz için aşağıdaki nedenlere bakmak faydalı olacaktır.

  1. Turboda aşırı yatak boşluğu olabilir

Normal sürüş sırasında, turbodaki yataklar yüksek yüklere maruz kalır. Turbo yatakları aşınma belirtileri gösteriyorsa, artan yatak boşluğu nedeniyle pervane contaları artık sızdırmazlık sağlamayacaktır.

  1. Turbodaki yağ dönüş hattı tıkalı olabilir

Turbodan silindir bloğuna giden yağ dönüş hattı çok ısınırsa, hattaki yağ tıkanmaya başlayacaktır. Dönüş hattının tıkanması, yağın basınçsız olarak kartere geri dönmesini engeller. Ortaya çıkan yüksek yağ basıncı, yağın turbo üzerindeki pervane yataklarından kaçmasına neden olur. Yağ, giriş kanalına girer ve daha sonra yanma odasına emilir, hava ve yakıt karışımı ile birlikte yakılır.

  1. Aşınmış Enjeksiyon Pompaları

Sıralı bir enjeksiyon pompasının hareketli parçalarının yağlanması genellikle motorun yağ devresi aracılığıyla gerçekleştirilir. Aşınmış parçalardan kaynaklanan sızıntılar yakıt ile motor yağının karışmasına neden olur. Yakıt enjeksiyon işlemi sırasında, yağ ve dizel yakıt karışımı daha sonra yanma odasına enjekte edilir ve yakılır.

  1. Anormal yanma

Yanma odasının yakıtla dolması nedeniyle hatalı yanma durumunda, yanmamış yakıt yanma odasında kalır. Silindir duvarlarında herhangi bir yanmamış yakıt birikintisi karışık sürtünmeye neden olur. Bunun sonuçları pistonların, piston segmanlarının ve silindir çalışma sisteminin hızlı aşınması ve yağ yakmasını sağlar.

  1. Valfler

Valf ile valf kılavuzu arasındaki boşluk çok fazlaysa veya valf gövdesi contası montaj sırasında hasar görmüşse, bu noktada artan yağ miktarları dışarı çıkacaktır. Giriş kanalındaki yağ yanar, egzoz kanalındaki yağ doğrudan dışarı atılır.

Dizel aracınızda yüksek yağ tüketiminden şikayetçiyseniz, yani motorunuz normal çalışma koşullarında kabul edilebilir yağ aralığından daha fazlasını tüketiyorsa, o zaman bir servise götürmenizde fayda vardır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.05.2021

Jandarma Ehliyet Sorabilir mi

24.12.2021

Elmadağ Sürücü Kursları - Elmadağ Ehliyet Kursları

05.10.2021

Dingil Mesafesi Nedir? Azami Dingil Ağırlıkları Ne Kadardır

21.12.2020

Modifiyeli Arabalara Kasko Yapılabilir mi