Dizel Araç Nasıl İyi Durumda Tutarsınız

ABONE OL
Dizel Araç Nasıl İyi Durumda Tutarsınız

Dizel motorunuzun genel bakımına ayak uydurmak, motorunuzun optimum durumda kalmasını sağlamak için çok önemlidir. Aşağıda bahsedeceğimiz başlıklar dizel aracı olan bir kişinin ne yapması gerektiğini içermektedir.

  1. Yakıtınızı Akıllıca Seçin

Bir akaryakıt istasyonunda yakıt alırken, mümkün olduğunca en kaliteli yakıtı seçtiğinizden ve depoyu daha fazla doldurduğunuzdan emin olun, çünkü yakıtın kalitesi ne kadar düşükse, enjektörler üzerinde o kadar fazla etkisi olacaktır. Bir arabada dört enjektör varsa, enjektörlerin değiştirilmesi size pahalıya patlayabilir.

  1. Arabanızın Soğumasına İzin Verin

Dizel motorunuzu iyi durumda tutmak için, yolculuğunuzdan sonra en az 20 saniye turbonun soğumasını sağlamalısınız. Bunun için aracınızı stop etmeden 2 dakika boşta çalışmasını sağlamalısınız.

Turboların yenisi ve tamiri pahalıdır. Bunun için turbonuza olabildiğince iyi bakmanız tavsiye edilir. Turbonun değişim zamanının gelip gelmediğini, ıslık sesleri ve güç kaybı ile fark edebilirsiniz.

  1. Sakin Kullanın

Araç sürerken motor devrini çok yüksek veya çok düşük olmayan orta bir seviyede tuttuğunuzdan emin olun. Bu hem aracınızın daha az yakmasına neden olur hem de motorun ömrünün daha uzun olmasını sağlar.

  1. Filtrenizi Temiz Tutun

Yağ, yakıt ve hava filtrelerinizin değiştirilmesi, dizel motorun bakımının nasıl temel bir parçasıdır. Emisyonları azaltmak için dizel arabalara özel filtreler eklenmiştir, böylece düzgün temizlenmediklerinde kül birikebilir ve filtreye zarar verebilir. Filtre hasar görürse aracınızın motoru da zarar görebilir.

  1. Kışın Ekstra Özen Gösterin

Özellikle kış aylarında, motorunuzun hasar görmemesi için yukarıdaki adımlar çok önemlidir. Yakıt istasyonundan her çıktığınızda deponun dolu olması gerekir ve özellikle depoda az miktarda yakıt varsa, aracınızı uzun süre soğukta bırakmamanız önemlidir. Kış gelmeden önce aracınızın kışlık bakımını mutlaka yaptırın.

Dizel motorlarla ilgili olarak genel konuşacak olursak, her markanın motoru birbirinden farklıdır bunun içinde hassasiyet dereceleri farklı olabilir. Siz dizel aracınızın markası ve modeli ne olursa olsun iyi durumda olmasını istiyorsanız düzenli bakımlarını asla ihmal etmemelisiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.02.2021

2021 En İyi Elektrikli Araba Modelleri

05.01.2022

Balçova Sürücü Kursları - Balçova Ehliyet Kursları

26.07.2022

İnegöl Sürücü Kursları – İnegöl Ehliyet Kursları

23.06.2023

Ehliyet Göz Muayenesi Nerede Yapılır