Direksiyon Sınavından Geçtikten Sonra Ne Yapılır

ABONE OL
Direksiyon Sınavından Geçtikten Sonra Ne Yapılır

Teorik sınavda başarılı olursanız direksiyon sınavına girmeye hak kazanabilirsiniz. Ancak şunu hemen belirtelim ki eskiden ehliyet almak çok kolay iken bugün sürücü kursu eğitimlerine katılmayan kişilerin ehliyet alabilmesi daha da önemlisi başarılı olabilmesi çok zordur.

Teorik sınavdan geçen adaylar direksiyon sınavına girer ve başarılı olduktan sonra da bu kez yeni bir süreç kendilerini bekliyor olacaktır.

Sınavı geçen bir aday hemen direksiyon sınavı için randevu alması gerekir. Randevu almak ehliyet işlemlerinde öncelik kazandıracaktır.  Ehliyetlerle ilgili randevular eskiden Emniyet Genel Müdürlüğüne veriliyorken, günümüzde Nüfus Müdürlükleri tarafından düzenlenmektedir. Bu nedenle internet üzerinden ya da sürücü kursundan kendinize bir randevu almayı sağlamanız gerekir.

Ehliyet alabilmek için aşağıdaki harç miktarlarını mutlaka ödemeniz gerekiyor. Ödeme işlemi sonrasında alacağınız dekontla işlemleriniz başlatılabilir.

2021 Ehliyet Harç Ücretleri Ne Kadar?

  • A1-A2-A sınıfı sürücü belgeleri harcı: 249,30 TL
  • B sınıfı sürücü belgesi harcı: 751,70 TL
  • Kart bedeli: 200 TL
  • Hizmet bedeli: 37 TL

Yukarıda bahsi geçen miktarları gerekli olan ödeme kanallarını kullanarak yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus ise yaptığınız ödeme sonrasında dekont almaktır. Dekont her şekilde işinize yarayacaktır. Bu nedenle doğru ve mantıklı bir şekilde hareket ederek dekontunuzu almanız gerekir.

Sürücü belgesini alan bir kişi usta şoför olarak kabul edilmez. Bu kişiler 2 yıl boyunca stajyer sürücü olarak tanımlanır ve bu 2 yıllık süreç içerisinde herhangi bir şekilde kazaya karışıp puanınızı düşürmemeniz gerekir. Ehliyet almaya hak kazanmış olan bir sürücü eğer ki 2 yıl boyunca sertifikasını herhangi bir nedenden dolayı ehliyete çevirmemişse o zaman bu hakkı yanar. Dolayısıyla burada bir mağduriyet oluşturmamak adına sertifikanızı hemen ehliyete çevirmeniz gerekir.

Direksiyon Sınavı Sonrası

Direksiyon sınavını başarılı bir şekilde tamamlamış olan sürücü adayı Nüfus Müdürlüğüne giderek ehliyet işlemlerinin başlatılmasını sağlamak zorundadır. Direksiyon sınavının sonucu hemen sınav sonrasında açıklanır ve adayın da buna göre kendi yol haritasını çizmesi gerekir.

Sürücü kursu ve ehliyet haberleri için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.01.2021

Otomobil Severler İçin Hediye Önerileri

04.05.2021

P0562 Hatası Nedir

25.03.2022

2022 Trafik Cezaları ve Ehliyet Harçları Ne Kadar

29.12.2020

Kış Yol Koşullarında Güvenli Yolculuk Nasıl Yapılır