Direksiyon Sınavında Neler Yaşanır

ABONE OL
Direksiyon Sınavında Neler Yaşanır

Direksiyon sınavı ehliyet almanın ikinci aşamasıdır. Bir eğitmen ve gözetmenler eşliğinde yapılan bu sınav ortalama olarak 35 dakika sürer. Sınava girecek olan kişilerin öncelikli olarak dikkat etmesi gereken birtakım hususlar vardır. Bu önemli hususlara dikkat ettiğinizde aracı kullanmadan bir sıfır önde başlamış olursunuz.

Araca bindiğinizde yapmanız gerekenler nelerdir?

Araca bindiğinizde ilk olarak koltuğu ve aynaları kendinize göre ayarlamalısınız. Direksiyon sınavında gözetmenlerin en çok dikkat ettiği hususların başında aynalar gelir.

Ön hazırlığı tamamladıktan sonra emniyet kemerinizi takmanız gerekiyor. Emniyet kemeri dikkat edilecek ikinci husustur.

Aracın debriyajına basarak vitesi boşa alın ve kontağı çevirdikten sonra aracı çalıştırın. Ayağınız frendeyken el frenini indirmeli ve gideceğiniz yöne doğru sinyal vermelisiniz. Debriyaja basıp aracı birinci vitese taktıktan sonra harekete başlayabilirsiniz.

Bu ilk hareketlerin sırayla ve doğru bir şekilde yapılması gözlemciler için çok önemlidir. 

Aracı kullanırken

Aracı kullanırken elleriniz mutlaka 9/15 şeklinde bilinen konumda olması gerekir. Bir eliniz viteste diğer eliniz direksiyonda araç kullanmak size puan kaybettirecektir. 

Sınav Esnasında

Sınav esnasında sizden istenilecek olan şey iki duba arasında çarpmadan tek bir manevrada aracın sokulması ve park edilmesidir. Bu işlemi başarılı bir şekilde yaptıktan sonra geri geri aracı kullanmak gelir.

Sizden 25 metre boyunca şerit ihlali yapmadan aracı geri geri sürmeniz istenir. Yolculuk sırasında ani kalkış ve duruş size puan kaybettirecek olan şeylerdir. Bunun için fren ve debriyaj dengesini en iyi şekilde kurmanız gerekiyor.

Sürüş esnasında önünüzdeki araçla olan takip mesafesini de mutlaka korumanız gerekir.

Direksiyon sınavında trafik işaretlerine uymakta oldukça önemlidir. bunun için direksiyon sınavında heyecan yapmamak ve stresli olmamak gerekir.

Sınavın Bitişi

Sınavın sonunda gözetmen sizden aracı durdurup park etmenizi isteyecektir. Uygun bir şekilde park ettikten sonra aracı durdurup vitesi boşa almanız ve el frenini çekmeniz gerekir.  

Son olarak şunun da altını çizelim gözetmen size aracın iç donanımı ve motorun parçaları hakkında sorular sorabilir, bunun için hazırlıklı olmalısınız.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.12.2020

Kloz Nedir

19.11.2020

Arabanın Çakmağı Çalışmıyor Nasıl Düzeltilir

29.12.2022

Kasko Sigortası Fiyatları 2023 – Kasko Değer Listesi Sorgulama

27.07.2021

2022 Yeni Kasa Peugeot 308 İncelemesi