Direksiyon Sınavında Kalanlar Ne Kadar Ücret Öder

ABONE OL
Direksiyon Sınavında Kalanlar Ne Kadar Ücret Öder

Direksiyon sınavına girip kalan adayların ödemesi gereken iki farklı ücret vardır. Bunların birincisi 120 TL’lik direksiyon sınav ücreti ve 100–250 TL’lik direksiyon eğitim ücretidir. Eğitimler direksiyon kursunun dışında başka hiçbir yerden alınamaz. Bu nedenle yasal olmayan bir biçimde direksiyon eğitimi verdiklerini iddia eden kişilere kesinlikle aldırış etmemelisiniz. Şu an bir sürücü kursuna kayıt yaptırmış ve girmiş olduğunuz direksiyon kursundan kalmışsanız ikinci sınav için sizden bu ücretler alınacağından gereksiz yere başkalarına ücret ödemeniz yersiz olacaktır.

Sürücü kursları direksiyon sınavından kaldığınızda size tekrar bu eğitimi vermek ve zorundadır. Telafi derslerin toplamı 2 saattir. Size 2 saatten az bir süre veren sürücü kurslarına gerekli mevzuatı hatırlatarak ikazınızı yapabilirsiniz.

Direksiyon sınav ücretleri Türkiye’nin neresinde olursanız olun sabittir. Karıştırılmaması gereken ise 120 TL’nin dışında sizden alınacak olan eğitim ücretidir. Bu eğitim ücretleri ise sürücü kursuna göre değişkenlik göstereceğinden dolayı her kursun ücreti farklı olabilir.

Direksiyon Sınavına Nerede Gireceğim?

Direksiyon sınavına girecek olan adayların merak ettiği hususlardan birisi de sınava nerede girecekleri hususundadır. Direksiyon sınavına yalnızca kursunuzun bağlı olduğu il ve ilçede girmek zorundasınız. Yani önemli olan sizin ikametiniz değil sürücü kursunuzun nerede olduğudur.

Direksiyon Sınavından Kalınca Sonraki Sınav Hangi Tarihte?

Direksiyon sınavına girdiniz ve sınavdan kaldınız. Otomatikman bir sonraki sınava girebilmeniz için size hak doğacaktır. Bunun içinde yapılacak işlem oldukça basittir. Kurs yeriniz sizin için başvuruda bulunacak ve bir sonraki direksiyon sınavına katılabileceksiniz. Direksiyon sınav tarihleri önceden belirlenmemiş olduğundan dolayı bir sonraki sınavın tarihiyle ilgili hemen bilgi alamazsınız. Burada belirleyici olan faktör bir sonraki teorik sınavın ne zaman bittiği ve direksiyon sınavının ne zaman açılabileceğidir.

Direksiyon sınav tarihleri İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve sürücü kurslarının ortak olarak görüşmesi neticesinde açıklanmaktadır. Ancak bir önceki sınav tarihinizi baz aldığımızda sınava tekrar giriş tarihiniz genellikle 3 hafta ile 6 hafta arasında değişkenlik gösterir. 2021 yılı için konuşacak olursak korona ve karantinadan dolayı şu anda tüm sistem tabiri yerindeyse alt üst olmuştur, bu nedenle net bir cevap vermek doğru olmaz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.03.2021

F Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

05.03.2021

Karayolunda Bozulup Kalan Araçların İşaretlenmesi ve Çekilmesi

12.02.2021

Ön Camın İçi Neden Çok Pislenir

02.09.2021

Vinç Nedir? Vinç Çeşitleri Nelerdir