Direksiyon Sınavında En Çok Yapılan Hatalar

ABONE OL
Direksiyon Sınavında En Çok Yapılan Hatalar

Araç kullanmak ancak sürücü belgesi sayesinde mümkün olur. Ancak bazı sürücüler ehliyet alma sürecinde özellikle direksiyon sınavında birtakım hatalar yapmaktadırlar. Bu hatalar ise şöyledir;

  1. Şeridini Koruyamamak

Araç kullanmanın ilk kuralı stresinizi kontrol altına tutabilmektir. Bunun için siz direk olarak önünüze bakmalı ve size kolaylık olması sağlanmış olan çizgileri takip etmeniz gerekir. Ancak çizgi takip ederken dışına çıkmanız başkasına zarar verebilecektir.

  1. Sinyal Vermemek

Her ne kadar araç sürmeyi biliyorum demiş olsanız bile mutlaka sınav sırasında sinyal vermelisiniz.

  1. Hız Düşürmek

Bazı yerler vardır ki ister istemez güvenliğini düşünmek zorunda kalırsınız. Özellikle okul,  hastane, sağlık ocağı gibi yerleri göz önünde bulundurduğumuzda hız düşürmek her zaman iyidir.

  1. Aşırı Panik

Araba sürmek ilk dönemde zor gibi görünüyor olsa da, siz içinizdeki paniği önlediğinizde durumu daha ciddi bir hale getirebilirsiniz. Bu demek oluyor ki üzerindeki paniği ortadan kaldırabilmeniz için düzenli olarak test sürüşlerine devam etmeniz gerekir.

  1. Sınav Güzergahını Bilmemek

Araç kullanmanın püf noktalarını biliyor, ancak nerede kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız o zaman sitemiz üzerinden bilgi sahibi olabilirsiniz.

  1. Hız Sınırını Aşmak

Karayolunda giderken sürücülerden belli hız limitlerine uyması istenir. Bu da şehir içi bir yolda 82 ile giderken şehirler arası yolculukta 110’a kadar çıkabilir. Otobanda ise bu süre 130’ a kadar çıkabilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus hız limitlerini aşmamaktır. Aksi takdirde aracınıza ceza yazılır.

  1. Gereksiz Yere Fren Yapmak

Aracı kullanırken tereddüt ediyor ve korkuyorsanız bu durumda hata yapabilirsiniz. Ancak ilk kez araç kullanan ve bu konuda deneyimi olmayan kişiler, gereksiz frene basarak arkadaki aracı yavaşlatabilir ve sürücünün yol ile ilgili kafanı karıştırmamanızı.

  1. Geri Geri Sürüş

Bir sürücü adayının en çok tereddüt ettiği konuların başında geri geri gitme vardır. Eğer siz geri geri gitmeyi başaramazsanız bu durumda ehliyetinizi alamazsınız. İlk kez araç kullanan birisi için geri geri gitmek oldukça zordur.

Ehliyet ve sürücü kursu ile ilgili tüm detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.06.2021

Direksiyon Sınavından Geçemeyenler Ne Yapmalı

15.09.2021

Motor Ehliyeti Sınavları Nasıl Yapılır

29.04.2020

Gümüşhane Sürücü ve Ehliyet Kursları

28.10.2021

Fren Yaptığınızda Yanık Kokusu Gelmesinin Nedeni Nedir