Direksiyon Sınavına Kaç Kez Girilebilir

ABONE OL
Direksiyon Sınavına Kaç Kez Girilebilir

Trafikte araç kullanabilmeniz için ilk kural olan ehliyet sahibi olmak için öncelikli olarak kursunuzu başarılı bir şekilde tamamlamanız gerekiyor. Ehliyet almak eskiden daha kolay iken günümüzde biraz daha zorlaştırılmış ve şartlar ağırlaşmıştır. Bu haberimizde e-sınav’dan başarılı olduktan sonra direksiyon sınavına girenlerin merak ettikleri kaç kez girebilecekleri hususunda bilgilendirme yapalım istedik.

2020 yılında direksiyon sınavına girme hakkı toplamda 4 kez olarak belirlenmiştir.

Eğer aday bu sınavlardan herhangi birisine mazereti olmadan katılmazsa o zaman bir sınava giriş hakkını kaybetmiş demektir. Bunun için sınava giremezseniz geçerli bir mazeretinizin olması gerekiyor.  Mazeretinizin bulunması halinde ise uygulanacak olan yöntem yönetmelikle belirlenmiştir. 

Teorik sınava en fazla kaç defa girebilirim?

Yukarıda belirtmiş olduğumuz 4 kez sınav hakkı neticesinde eğer aday başarılı olamazsa bu durumda yeniden kursa gitmek zorundadır. Kursa tekrar gitmeden 5. kez direksiyon sınavına katılamaz.

Direksiyon sınavına en fazla kaç defa girebilirim?

E-sınavdan başarılı oldunuz ve direksiyon sınavına girmeye hak kazandınız. Bu sınava girebilmeniz için ise direksiyon eğitim ücretini yatırmanız gerekiyor. Zorunlu olan bu ücretin yatırılmaması halinde direksiyon sınavına giremezsiniz. Yatırdığınız ücretle 4 kez sınava katılım hakkı kazanmış olursunuz. 

Sağlık Durumlarına İlişkin Sınava Girememe Hali

Eğer aday sınav tarihinde yatakta tedavi olması gerekiyorsa bu durumun resmi olarak da belgelenmiş olası gerekiyor. Belge en geç sınav akşamına kadar gerekli kurs müdürlüğüne teslim olması gerekir.  Bu surenin sonunda teslim edilen bir belge kabul edilmez.  

Doğal Afet Nedeniyle Sınava Girememe Durumu

Yangın, deprem gibi doğal afetlerden dolayı direksiyon sınavına giremeyen kişiler ya da uluslar arası düzeyde ülkemizi temsil konumunda olan kişilerin sınava giremeyeceklerine dair resmi belgelerini kurs müdürlüğüne bildirmesi gerekir. 

Sonuç:

Yukarıda da belirtilmiş olduğu üzere her aday direksiyon sınavına 4 kez katılma hakkına sahiptir. Bunun dışında 5. bir hakkı yoktur. 

Yukarıda belirtmiş olduğumuz durumlar mazeret çerçevesinde direksiyon sınavına katılamama durumunda geçerlidir. Bunun dışında sürücünün mutlaka en iyi sürücü kursunu bulması gerekiyor. https://www.surucukurslari.com/ adresi ise bu noktada bulunduğunuz şehirde sürücü kurslarını bulabileceğiniz bir adrestir.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.09.2020

ESP Nedir, Ne İşe Yarar

10.09.2020

Zincir Nasıl Takılır

15.01.2021

Otomobillerde Kullanılan Otomatik Pilot Sistemi Nedir

16.03.2021

Araç Hızlandıkça Daha mı Az Görülür