Direksiyon Sınavına Geç Kalırsam Ne Olur

ABONE OL
Direksiyon Sınavına Geç Kalırsam Ne Olur

Ehliyet almak isteyenlerin girmek zorunda olduğu direksiyon sınavı adaya günler öncesinden yer ve saat olarak bildirilir. Her sürücü adayı sınavdan 30 dakika öncesinde belirlenmiş olan yerde hazır olmak zorundadır. Geçerli bir nedenden dolayı sınava giremeyecek adayların bu durumu belgelemiş olmaları gerekir. Aksi takdirde sınava girmemek ya da sınav saatinden sonra sınav alanına gelmek direksiyon sınavından kalmak için geçerli bir nedendir.

Direksiyon Sınavı Ne Zaman Belli Olur?

Direksiyon sınavı, e-sınav sonucunun açıklanmasının ardından başvuru yapılması halinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanır. Sürücü adayına sınavın gün ve saati sürücü kursu aracılığı ile bildirilir.

Kaç Kez Direksiyon Sınavına Giriş Hakkı Vardır?

Her sürücü adayına ilk sınavdan itibaren 4 hak verilir. Eğer sürücü adayı ilk direksiyon sınavından geçerli olan 70 puanın üzerinde not alamazsa bu durumda ikinci direksiyon sınavına katılma hakkına sahiptir. Sürücü adayları 4.kez girdikleri sınavdan başarılı puan alamazlarsa bu durumda sürücü kursuna tekrardan kayıt işlemlerini yaptırarak süreci başlatması gerekir.

Direksiyon Sınavı Girilmezse Ne Olur?

Yukarıda belirttiğimiz gibi her aday 4 kez direksiyon sınavına girme hakkına sahiptir. Eğer sürücü adayı sınava mazeretsiz olarak katılmazsa bu durumda bir hakkını kaybetmiş sayılır.

Direksiyon Sınavı Ertelenebilir mi?

Direksiyon sınav tarihleri ertelenebilir. Sürücü kursları direksiyon sınavına kendi belirledikleri kontenjan doğrultusunda aday gönderirler. Eğer sürücü kursu belirlemiş olduğu bu kontenjan sınırını geçememişse bu durumda sınav tarihini ileriye erteleyebilir.

Direksiyon sınavından kaldıktan sonra ders almak zorunlu mu?

Direksiyon sınavından kalan bir sürücü adayı tekrar sınava girebilmek için yeniden direksiyon eğitimi almak zorundadır. Alınacak bu eğitim ise belli bir ücret karşılığında olur. Bunun için sürücü adaylarının sürücü kursuna kayıt işlemi sırasında direksiyon sınavından kalmaları halinde alacakları ek direksiyon dersinin fiyatını öğrenmesinde fayda vardır.

Direksiyon Sınavı Kaç Dakika Sürüyor?

Direksiyon sınavı en fazla 35 dakika olarak yapılır. Eğer sürücü adayı bu süre içinde çok fazla hata yapar ya da aracı tanımakta yetersiz kalırsa komisyon direksiyon sınavını durdurabilir. Böyle bir durumda sürücünün yanındaki usta öğretici aracı sınavın başlama noktasına getirmesi istenir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.10.2021

Ehliyet Gerektirmeyen Motorlar - Ehliyet İstemeyen Motorlar

23.03.2020

Mazda Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

19.10.2021

Enjektör Devresi Arızası Nasıl Düzeltilir

07.12.2021

Gaziosmanpaşa Sürücü Kursları - Gaziosmanpaşa Ehliyet Kursları