Direksiyon Hocasında Aranacak Özellikler

ABONE OL
Direksiyon Hocasında Aranacak Özellikler

Direksiyon eğitiminizin kalitesi ve başarısı, direksiyon hocasının bilgi ve sunum tekniğine bağlıdır. Bunun için doğru direksiyon hocasını bulmak çok önemlidir.

Sürücü kursu kadronuza eğitmenlerinizi seçerken aranacak niteliklerden bazıları şunlardır:

Direksiyon Hocası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Her şeyden önce, sürüş eğitmeni nazik ve rahat olmalıdır. İnsanlar genel olarak, kendi sürüş becerilerine ve yeteneklerine çok güçlü bir şekilde inanır ve sürücü eğitimine ihtiyaçları olduğunu düşünmez. Bazı durumlarda, direksiyon dersine katılmaları istendiği için katılabilirler. Nihayetinde bu insanlara doğru sürüşü göstermek ilk adımın başarılı bir şekilde atılması demektir.

Bir direksiyon hocası eğitimini verirken aslında bunun ne kadar önemli olduğunu kendisi de bilmeli ve bunu sürücü adayına kanıtlayabilmelidir.

Direksiyon başında eğitim sürücü kursunda eğitim almaktan çok farklıdır. Bir sürücü direksiyon başındayken gerçek trafik koşullarını ve senaryolarını öğrenmiş olacaktır. Buna göre hataları görebilmek çok daha kolay olur.

Direksiyon hocası, sürücünün trafikte daha güvenli bir şekilde hareket etmesini ve kazalardan nasıl kaçınması gerektiğini öğretir. 

İyi Bir Direksiyon Hocasının Nitelikleri

Direksiyon hocaları her karakterden farklı insanla konuşma ve ilişki kurma becerisine sahip olması gerekir. Örneğin filonuza bağlı olarak, şirkette farklı pozisyonlara, sürüş deneyimine ve kişilik tiplerine sahip çok çeşitli sürücülere sahip olabilirsiniz ve herkes eğitime aynı şekilde yanıt vermez. Ticari bir kamyon şoförü olmadıkları sürece çoğu insana yaşamak için ne yaptıklarını sorarsanız, işlerinin bir parçası olarak kullansalar bile nadiren 'Ben şoförüm' derler.

İyi bir ticari kamyon şoförü olmayı gerektiren birtakım nitelikler vardır. Bunların en başında ise kendine güven gelir. Kullandığınız aracın ağır, uzun ve büyük olduğunu asla unutmamalısınız. Bunun için sizin yapacağınız en basit bir hata eşyanın ve canlıların hayatına mal olabilir. Bu nedenle daha önce küçük bir otomobil kullanıyorsanız öncelikli olarak alışkanlıklarınızdan kurtulmanız gerekiyor. Küçük bir otomobilde yapmış olduğunuz şeyleri büyük ve ağır bir kamyonla yapabilmeniz mümkün olmadığı gibi tehlikeli olacaktır. Kamyon kullanmakta deneyim önemlidir. Bunun için ilk kez kullanacağınız bir kamyon için direksiyon eğitimi almanız sizin menfaatinize olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.02.2021

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur

19.04.2022

Evciler Sürücü Kursları - Evciler Ehliyet Kursları

25.11.2020

B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyeti Nasıl Alınır

03.02.2022

Şarköy Sürücü Kursları - Şarköy Ehliyet Kursları