Direksiyon Hakimiyeti Nasıl Sağlanır

ABONE OL
Direksiyon Hakimiyeti Nasıl Sağlanır

Direksiyon hakimiyeti arabaya olan hakimiyetimizi belirleyen ve güçlü olduğu takdirde kazaları önlemesi sebebiyle yeni öğrenenden usta şoförüne kadar bütün sürücüler için önemli olan bir yetenektir.

Güvenli sürüş söz konusu olduğunda güvenliğinizin önemli bir yüzdesi direksiyona ne kadar hâkim olduğunuzla alakalı olmaktadır. Şu bir gerçek ki şoförlüğünüz geliştikçe direksiyon hakimiyetiniz de gelişir. Özellikle yüksek hızda yol alınırken küçücük bir taş bile arabanızın dengesini bozmaya sebep olabiliyorken direksiyonunuza hâkim olmak olası bir savrulma durumunda arabanızın dengesini toplamanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra park ederken ya da manevra yaparken de direksiyonu iyi kullanabilmek ve direksiyon hareketlerine iyi bir hakimiyet sağlamak güvenli bir şekilde aracınızı kullanmanızı sağlar.

Direksiyon Hakimiyeti Nasıl Geliştirilir?

Araba sürüşü esnasında geliştirmeniz gereken her türlü şoförlük kabiliyeti gibi direksiyon hakimiyeti de bol pratikle gelişmektedir. Ne kadar çok araba sürerseniz direksiyonu o kadar iyi bir şekilde kullanırsınız. Özellikle direksiyon hakimiyeti kalabalık ve zorlayıcı yollarda kendini belli ettiği için direksiyon hakimiyetine güvenmek özgüvenli bir sürüş için önemlidir.

Bol Bol Pratik Yapmalısınız

Direksiyon hakimiyetini sağlayabilmek için acemi sürücüler öncelikle yumuşak hareketlerle ve ani manevralardan kaçınacak şekilde direksiyonu kullanmalıdır. Direksiyon hakimiyetini geliştirirken dönüşlerde sinyal vermek, dur-kalk ve yokuşta hareket etmek gibi durumlarda da direksiyona ne kadar hâkim olduğunuza dikkat etmeniz gerekir. Acemi sürücüler bu şekilde direksiyon hakimiyetini geliştirecek çalışmalar yapmak için boş bir alan bulabilirler.

Detaylara Dikkat Etmelisiniz

Pratik yapmanın yanında arabada kendinizi konumlandırışınızdan lastiğinizin durumuna kadar göz ardı edilen detayları unutmamanızı tavsiye ederiz. Örneğin hâkim bir şekilde direksiyonu kavrayabilmeniz için dik oturup direksiyona uygun bir uzaklıktan direksiyonu kavramanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra, yüksek hızla ilerlerken kollarınızı kırmadan kuvvetli bir tutuş sağlamak direksiyon hakimiyetinizi artıracaktır.

Lastiklerinizin basıncı da göz ardı edebileceğiniz ancak çok önemli olan detaylardandır. Uygun basınçta olan lastiklerle aracınızın dengesini dolayısıyla hakimiyetini korumak daha kolay ve rahat olacaktır. Yine lastikleriniz ve direksiyon hakimiyetinizin ilişkili olduğu başka bir nokta da yağmur ve kar gibi sert hava koşullarında, lastiğinizin daha az yol tutuşu olduğu zamanlarda belli olmaktadır. Bu tarz durumlarda direksiyon hakimiyetini kaybetmemek için ani manevralardan kaçınmalısınız.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.12.2022

Şerit İzleme ve Değiştirme Kurallarına Uymama Cezası 2023

03.03.2021

ÜDY Belgesi Nedir

15.01.2021

Direksiyon Sertleşmesi Neden Olur

11.05.2021

Aracın Güzel Kokması için Yapmanız Gerekenler