Çocuklarla Araba Yolculuğunu Nasıl Daha Az Stresli Hale Getirebilirsiniz

ABONE OL
Çocuklarla Araba Yolculuğunu Nasıl Daha Az Stresli Hale Getirebilirsiniz

Küçük çocukları araba gibi küçük bir alanda eğlendirmek zordur, ancak yola odaklanabilmemiz için onların araç içerisinde sessiz durmalarına ve oturmalarına ihtiyacımız vardır. Özellikle uzun yolculuklarda arka koltukları tekmeleyen ve geldik mi? şeklinde sürekli sorular soran biriyle yolculuk inanılmaz derecede stres verecektir.

Peki, araba yolculuğunuzu çocuklarla nasıl daha az stresli hale getirebilirsiniz!

Bir Sonraki Araç Hangisi?

Plajda, hayvanat bahçesinde ve hatta okulda yaptığınız yolculuğa göre çocuklarınızla oyun geliştirebilirsiniz. Küçük bir alan içerisinde çocuklarınızla oynayabileceğiniz çok sayıda oyun vardır. Eğer yolculuk uzun ve ailece ise bu durumda ailenin diğer fertleri çocuğu dikkatini oyuna çekebilecek bir eğlence bulabilir. Örneğin bir sonraki aracın ne olabileceğini tahmin edebilirsiniz. Bu oyun sizi bir müddet götürecek ve hiç kimsenin de sıkılmamasına neden olacaktır.

Renk Bulma

Her yaşa uygun, kolay ve eğlenceli bir oyun olan renk bulma, yolculukta en çok tercih edilen oyunlar arasındadır. Bu oyunu şöyle oynayabilirsiniz. Bir sonraki araba ya da arkanızdan gelip sizi geçecek olan aracın renginin ne olacağını tahmin edebilirsiniz. Bu oyunu oynarken puanlama da yapabilirsiniz. Örneğin kırmızı kamyon dediğinizde eğer bu araç gelirse bu durumda 7 puan alabileceğiniz gibi.

Kelime Bulmaca

Bir kelime seçin ve çocuklardan onu radyoda, yol işaretlerinde, binalarda, reklamlarda ve yolculuk boyunca sohbetlerde dinlemelerini isteyin. Çocuk o kelimeyi duyduğunda bir işaret belirleyebilirsiniz. Örneğin “BULDUM” kelimesi sizin için anahtar olabilir. Bu oyun ortamın sessiz ve çocuğunda eğlenmesine neden olabilir.

10 Soru

Bir karakter düşünün ve çocuklardan sadece 10 soruda kim olduğunu tahmin etmelerini isteyin. Siz çocuğun sorularına yalnızca evet ve hayır şeklinde yanıt vermeniz gerekiyor.

Sonraki Cümle Ne?

Arabadaki herhangi biriyle başlayarak, bir hikayenin ilk cümlesini anlatın. Arabadaki her kişinin bir sonraki cümleye ekleme yapma sırası vardır. Hikaye, çocukların yapabildiği kadar aptalca veya saçma olabilir ve her insan kendi hikayesini başlatabilir. Bu oyun içerisinde eğlenceli bir zaman geçirilmesine imkan sağlayacaktır.

Çocukları araç içerisinde mutlu etmenin zor olduğunun farkındayız.  Ancak bu yöntemler yolculuğu biraz daha eğlenceli hale getirebilecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.02.2022

Karataş Sürücü Kursları - Karataş Ehliyet Kursları

18.09.2020

Aracın Motorunu Kontrol Gerektiren 5 İşaret

26.02.2021

Direksiyon Sınavından Kalanlar Ne Yapmalı

19.08.2021

B1999 Hata Kodu Nedir