Çizik Jantlar Nasıl Onarılır

ABONE OL
Çizik Jantlar Nasıl Onarılır

Çizik jantlar kaçınılmaz bir durumdur. Kaldırıma çarptığınızda, herhangi bir nesneye sürttüğünüzde hatta taş sıçradığında bile meydana gelebilir.

Arabalarını önemseyen insanlar bu durumdan genelde rahatsızlık duyar. Bazıları yeni bir jant alarak durumu düzeltmeye çalışırken bazıları ise bunun tek seçenek olmadığını bilir. Çizi bir jantın onarılması tahmin ettiğinizden çok daha basit olabilir. Ancak önemli olan şey sizin bunu nasıl yapacağınızı biliyor olmanızdır. Aşağıda bahsedeceğimiz adımlar bu yolu uygulayarak jantlarınızdaki çizikleri gidermede yardımcı olacaktır.

Adım 1: Tüm tekerleği süngerle yıkayın. Mümkün olduğu kadar jantın üzerindeki kirleri ve yağ lekelerini çıkarmaya çalışın.

Adım 2: Tüy bırakmayan bezin bir köşesine tiner dökün. Jantın çizik bölgesini bezle ovun ve jant üzerinde olabilecek her türlü kir veya başka herhangi çıkarın.

Adım 3: Elinize aldığınız bantla çiziklerin etrafını sarın.

Adım 4: Çizik alanı, hafif oluklar oluşana kadar 400 kum zımpara ile zımparalayın.

Adım 5: Macunu çiziklere uygulayın.

Adım 6: Kenar pürüzsüz görünene kadar macunlu alanı 600 kum zımparası ile zımparalayın. Macun, düz bir yüzey oluşturduktan sonra 5 dakika kurumasını bekleyin ve bu adımı bir kez daha tekrarlayın.

Adım 7: İstenmeyen alanlarda cila veya boyayı önlemek için tüm tekerleği, lastiği olabildiğince örtün.

Adım 8: Doğrudan tamir edilen alana ince bir tabaka cila veya boya püskürtün. Jantla aynı renk olduğu sürece üzerine hangi ürünü püskürttüğünüz önemli değildir.

Adım 9: Boyanın kurumasını bekleyin ve ardından ıslak 1200 kum zımpara ile zımparalayın.  Macunu ortaya çıkarsa, yeniden cila ve boya uygulayabilirsiniz.

Adım 10: Cila kuruduğunda tüm tekerleği suyla yıkayın.

Adım 11: Son olarak jantın parlak görünebilmesi için vernik uygulaması yapın. Bu sayede aracınızın jantları eski haline dönmüş olacaktır.

Yukarıda bahsetmiş olduğum adımlar sizin için zor olacaksa bu durumda profesyonel bir destek alarak jantlarınızı boyatabilirsiniz. Bu işlem yeni 4 jant almaktan çok daha uygun fiyata gelecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.07.2021

Araç Satış Sözleşmesi Nedir, Ne İşe Yarar

19.09.2022

Türkiye’deki Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

10.06.2021

B Sınıfı Ehliyet Almak Kaç Para 2022

15.04.2021

Soğuk Hava Dizel Motorları Nasıl Etkiler