Ciddi Motor Sorunlarının 5 İşareti

ABONE OL
Ciddi Motor Sorunlarının 5 İşareti

Aracınızda ciddi bir motor sorunun olduğunu anlayabilmeniz için öncelikli olarak ne gibi işaretler verdiğini bilmeniz gerekir. Aşağıda bahsedeceğimiz işaretler size bu konuda ipucu verirken sizi pahalı onarımlara karşı da uyarmış olacaktır.

Eğer aşağıdakilerden birinin sizin aracınızda da olduğunu düşünüyorsanız en yakın zamanda aracınızı servise götürmelisiniz. 

Ciddi Motor Sorunlarının Belirtileri Nelerdir?

1. Motor Aşırı Isınıyor

Aşırı ısınan bir araç, motorunun soğutma sisteminde bir sorun olduğunun göstergesidir. Bu durumda, yanmış bir radyatör, sorunlu su pompası veya bozuk termostattan kaynaklanıyor olabilir.

2. Aracınız Tuhaf Sesler Çıkarıyor Olabilir

Aracınız da fark ettiğiniz yeni veya olağandışı sesler, motorunuzdaki ciddi bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Aracınızda garip bir ses fark ederseniz, mümkün olan en kısa sürede bir servise götürmeniz gerekir. Gıcırdama veya titreşim sesleri gibi sesler, aşınmış bir triger kayışından kaynaklanabilir. Araç çalışırken triger kayışınız koparsa, motorunuzda ciddi hasara neden olabilir ve bu sonucun maliyeti oldukça yüksek olacaktır.

3. Aniden Durmalar

Arabanız yolun ortasında aniden durursa, bu yalnızca güvenlik sorunu olmakla kalmaz, aynı zamanda motorunuz veya şanzımanda bir sorun olduğunu da gösterebilir. Aracınızın çekişten düşme ya da tekleme gibi sorunlar yaşıyorsa, problem yakıt hattınız veya filtrenizdeki bir sorundan kaynaklanabilir. Basit gibi görünen bu sorunun altında daha ciddi problemlerinde yatabileceğini belirtelim.

4. Egzozdan Çıkan Dumanlar

Egzozdan çıkan duman, bir tamirci tarafından mutlaka incelenmesi gerekir. Çünkü dumanın rengi aracınızın arızasıyla ilgili bilgileri de verecektir. Egzozdan çıkan duman, aşınmış silindirlerin, contaların veya karterin bir göstergesi olabilir. Duman ayrıca, motor sorunlarının yaygın bir nedeni olan yanlış yağı kullandığınızı da gösterir.

5. Aracın Performans Kaybı

Arabanızın yokuşlarda güç kaybettiğini veya hızlandığını fark edebilirsiniz. Bu, motorunuzdaki yıpranmadan kaynaklanıyor olabilir. Sorun basit bir düzeltmeyle giderilebilir, fakat bazı durumlarda daha da kötüleşebilir. Her iki durumda da, sorun devam ederse mutlaka bir servise gitmeniz gerekir.

Yukarıda otomobilinizde ciddi motor sorunları olabileceğini gösteren 5 işaretten bahsedilmiştir. Bu işaretler mutlaka dikkate alınmalı ve bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.02.2022

Karavan Kullanabilmek İçin Hangi Sürücü Belgesine İhtiyacım Var

25.02.2021

Otomobillerde Motor Beyni Arızası

18.02.2021

Spoiler Nedir, Nasıl Çalışır

26.04.2021

2021 Mazda CX-30 İnceleme