Çekilen Araç Sorgulaması Nasıl Yapılır

ABONE OL
Çekilen Araç Sorgulaması Nasıl Yapılır

Bir sürücünün aracını park ettiği yerde tekrar bulamaması en sinir bozucu durumların başında gelir. Çünkü bunun iki nedeni vardır. Birincisi araç çalınmış olabilir, ikincisi ise araç çekilmiş olabilir. Eğer araç çekilmişse o zaman bulabilmek ve aracı tekrar alabilmek kolaydır, fakat araç çalınmışsa bu sinir bozucu hal bir süre sonra endişeye yerini bırakacaktır. Bu nedenle sürücüler araçlarını park ettiği yere mutlaka çok dikkat etmesi gerekir.

SMS İle Sorgulama

Çekilen bir aracın nerede olduğunu anlayabilmek için SMS yöntemi kullanılabilir. Ancak bu yöntem günümüzde artık ikinci planda kalmıştır. Bu işlemi yapabilmeniz için tüm telefon hatlarından PARK boşluk ARACIN PLAKASI yazılarak 1550’ ye gönderilmelidir. Bu sayede aracın nerede olduğu SMS yöntemiyle tespit edilebilir. Gönderilen SMS şu an 2 TL’dir ve fiyat hiçbir operatör değişmeden aynı sabittir.

İnternetten Sorgulama

SMS’in yanında internet üzerinden de online sorgulama işlemi yapılabilir. İnternet üzerinden yapılan sorgulama sayesinde hem bilgiler çok daha hızlı bir şekilde alınmış olacak hem de siz işlerinizi yürütebileceksiniz.

 E-Devlet Üzerinden Sorgulama

Çekilen aracınızla ilgili olarak e-devlet üzerinden de ücretsiz sorgulama yapabilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için öncelikli olarak e-devlet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün sayfasına gitmeniz gerekiyor. Bu sayede sorgulama işleminizi hemen yapabilirsiniz. Sorgulama anında sizden istenilecek olan belgeler ise şöyledir.

  • İsminiz
  • (T.C) Kimlik Numaranız
  • Doğum Yılı Bilgileri

Çekilen Araca Zarar Gelirse Ne Olur?

Herhangi bir nedenden dolayı yasaklı yerden çekilen araç yükleme, taşıma ya da otoparkta zarar görürse bu durumda yapılması gereken şey öncelikli olarak dava açmaktır. Çünkü dava açtığınızda büyük ihtimalle karar sizin lehinize olacaktır. Bu konuda emsal niteliğinde bir çok dava vardır. Ancak burada önemli olan konu sizin bu durumu ispat edebilmeniz ve haklı olmanızdır.

Çekilen araç zarar gördüğünde mahkemeye başvurarak tazminat davası açmanız gerekiyor. Belki eski model araçlarda bu çok önemli olmayacaktır, fakat yeni nesil araçlarda bu önemli bir konudur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.02.2021

Fahri Trafik Müfettişi Nedir? Keyfi Ceza Yazabilir mi

28.08.2020

El Freni İndirmeden Araç Kullanılır mı

19.01.2021

Hava Yastığı Nasıl Devre Dışı Bırakılır

27.10.2020

Emniyet Şeridi Nedir, Ne İşe Yarar