Çatlak Ön Camla Araç Kullanmanın Sonuçları

ABONE OL
Çatlak Ön Camla Araç Kullanmanın Sonuçları

Otomobil kullanan her sürücünün ön cam hasarı yaşama ihtimali yüksektir. Çatlak bir ön cam ile araç kullanmanın son derece de tehlikelidir. Aşağıda bahsedeceğimiz hususlar böyle bir durumda karşılaşacağımız sorunlardır.

Yapısal Bütünlük

Arabanızın sağlam bir ön camı olduğunda, önden çarpışmadan kaynaklanan kuvvetin yüksek bir yüzdesi arabanın şasisine aktarılır. Sonuç olarak, bu, çarpışmanın araç içindeki etkisini azaltır ve yolcuları çarpışmanın en kötüsünden korur. Ancak ön camın bütünlüğü çatlaklar ve talaşlarla tehlikeye girerse bir çarpışmada cam parçalanırsa, araçtaki yolcular daha fazla yaralanma riskiyle karşı karşıya kalacaktır.

Aracın Devrilmesinde Daha Yüksek Hasar

Ön cam, arabanın yuvarlanması durumunda tavanın çökmesini önleyen yapısal desteği sağlar. Camda çatlaklar, ön camı zayıflatır ve araba takla attıktan sonra paramparça olur ve arabanın tavanı çökerek ciddi sonuçlara yol açar.

Kaza Sonrası Dışarıya Fırlama İhtimali Yüksektir

Diyelim ki araçtakiler emniyet kemerlerini takmadılar ve bir kaza meydana geldi. Bu durumda, ön cam sürücü ve yolcuların araçtan dışarı fırlamasını önleyecektir. Çatlak bir ön cam çarpma anında paramparça olur ve yolcuları korumayı engeller.

Hava Yastıklarının Etkisiz Açılması

Modern otomobillerin teknoloji meraklısı çağında, ön camlar yolcu yan hava yastıklarının doğru şekilde açılmasının önemli bileşenleridir. Bir çarpışmadan sonra hava yastığı açıldığında, ön cam, hava yastığının yolcuya doğru açılmasını mümkün kılan geri dönüş kilidi görevi görür.

Hava yastığının kuvveti çatlak ön camı parçalayacağını unutmayın. Böyle bir durumda hava yastığı büyük olasılıkla şişecek ve yolcuyu sağlam bir ön cam veya hava yastığı korumasından uzaklaştıracaktır.

Yukarıda da anlattıklarımızdan yola çıktığınızda kırık bir ön camla araç kullanmanın nelere yol açabileceğini artık biliyorsunuz. Aracınızda hafif de olsa ön camda çatlak varsa, onarım ve değiştirme için mutlaka servise gitmeniz gerekiyor. Bu sayede yalnız olası kaza anında değil sürüş konusunda da ihtiyacınız olan doğru görüş alanına sahip olabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.09.2020

Farklı Yakıt Türleri

13.10.2022

Lastik Üretim Tarihi Nasıl Anlaşılır

12.08.2020

Stajyer Ehliyetle Araç Nasıl Kullanılır

19.07.2022

Ehliyetimi Kaybettim Ne Yapmalıyım