Cam Filmi Nasıl Sökülür, Cam Filmi Nasıl Temizlenir

ABONE OL
Cam Filmi Nasıl Sökülür - Cam Filmi Nasıl Temizlenir

Cam filmi araca estetik güzellik katmasının yanı sıra güneşin aracın içine doğrudan girmesini engellediği için çoğu sürücü araçlarına cam filmi taktırmaktadır. Yasal olarak yapılması sınırlandırılmış olan cam filminin nasıl sökülmesi gerektiğini bilmek ise olası durumda işinizin kolaylaşmasını sağlayacaktır. Hatta cam filmi herhangi bir nedenden dolayı zarar gördüğünde çirkin bir görüntü oluşacağından çıkarmak en iyi çözüm olacaktır. Peki, cam filmi nasıl sökülür ve söküldükten sonra nasıl temizlenir?

Amonyakla Cam Filminin Sökülmesi

Cam filmi sökme teknikleri arasında güneş ve amonyak ile cam filmi sökme vardır. İki tane siyah çöp poşetini pencereyle anı ölçüde kestikten sonra pencerenin dışına sabunlu su püskürtüp siyah çöp poşetini cama kapatın. Elinizle poşeti düzleştirdikten sonra pencereye yakın yüzeydeki hoparlör ve döşeme yüzeyleri koruyarak amonyağı cama püskürtün. Amonyak ıslakken diğer çöp poşetini ya da streç bir filmi amonyak üzerine yapıştırın. Çöp poşetleri ısıyı emecek ve bu da filmin tek parça halinde sökülmesine neden olacaktır.

Buhar Makinesi Kullanarak Cam Filmi Sökmek

Eski cam filmi sökme işleminde buhar makineli yöntem de kullanılmaktadır. Bu işlem için buharlı temizleme makinesine ihtiyacınız olacak. Makine içine su doldurduktan sonra çıkan buharı cama tutun ve bir süre sonrasında film üzerindeki yapışkan eriyecek ve camı bırakmaya başlayacaktır. Filmi çıkardıktan sonra yapışkanların çıkması için yapışkan çıkarıcı ürün kullanabilirsiniz.

Sabun ve Gazete Kullanarak Cam Filmi Sökmek

Piyasada cam filmi sökme spreyi şeklinde ürünlerin satışı yapılmaktadır. Bu ürünleri kullanarak 30 dakikada cam filmini sökmeniz mümkün. Eğer bu tip ürünleri kullanmak istemiyorsanız sabunlu su ve temizlik süngeri ile çıkarma işlemini yapabilirsiniz.  Bu işlem esnasında sabunlu suyu cam filminin üzerine sünger ile sürdükten sonra 1 saat beklemeniz gerekiyor. Daha sonrasında her 20 dakikada bir sabunlu suyla camı ıslatın ve bu sayede cam filminin altına nemin geçmesini sağlamış olursunuz. Bu işlemin ardından kazıyıcı yardımıyla filmi sökebilirsiniz.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yöntemler ister yan cam olsun ister arka cam filmi sökme olsun başarılı bir şekilde sonuçlanacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.09.2021

Tek Başına Uzun Yolda Araç Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli

14.04.2021

Trafik Kazası Tazminatlarında Zamanaşımı

30.11.2022

Ehliyetsiz Araç Kullanırsam Ne Kadar Ceza Yerim 2023

03.03.2021

ÜDY Belgesi Türleri ve Şartları Nelerdir