Bijon Nedir - Bijon Anahtarı Nedir

ABONE OL
Bijon Nedir - Bijon Anahtarı Nedir

Otomobillerde bulunan parçaların tamamı büyük değildir. Bazı parçalar küçük olmasına karşın tüm sistemi kontrol edebilme özelliğine sahiptir. Gelişen teknolojinin otomobil parçaları konusunda büyük etkiler yaratmış olduğunu görüyor olsa da bazı malzemelerin geçmişten günümüze kadar varlığını sürdürdüğü de bir gerçektir. İşte bu parçalar arasında yer alan bir tanesi de bijon anahtarıdır.

Bijon Nedir?

Bijon anahtarını anlayabilmek için bijonun ne demek olduğunu bilmek gerekir. Bijon tekerleği kampanaya ya da diske bağlamaya yarayan özel cıvatalara verilen isimdir. Tekerlek bijon sayesinde sabit bir şekilde kalır. Bijon her araçta bu bölgeye uyacak şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle farklı bir markaya ait olan bijonun farklı bir araçta kullanılması söz konusu olmayabilir. Bijonlar çok dayanıklıdır. Çarpma ya da darbelere karşı kırılma gibi bir durumla kesinlikle karşılaşılmaz. Bijonlar özel olarak tasarlanmış somunlarla tutturulur.

Bijon Çeşitleri

Bijonlar normal ya da şifreli olacak şekilde tasarlanmıştır. Normal bijon direk olarak aracın fabrika üretiminde sunulur. Şifreli bijonlar ise tekerleklerin başkaları tarafından çalınmasını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. 

Yukarıda vermiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda bijon anahtarının ne demek olduğu az çok tahmin edilecektir. Genel bir tanımlama olması açısından aşağıda bijon anahtarının ne olduğunu anlatılmıştır.

Bijon Anahtarı Nedir?

Belirttiğimiz gibi bijon tekerleği diske ya da kampanalara bağlar. Dolayısıyla bu sabitleme işleminin yapılması için bijon deliklerine sabit bir şekilde bağlanması gerekir. Bijon anahtarı bijon somunlarının tutturulmasını sağlar ve bijonun sıkılması görevini yerine getirir. Normal bijonlar için farklı şifreli bijonlar için farklı bijon anahtarı vardır. Bunun içinde sürücüler araçlarında bijonlarına uygun olacak bijon anahtarını bulundurması gerekir.

Bijon Sökme İşlemi

Bijon sökme işlemi oldukça basittir, ancak güç gerektirir. Bunun içinde aracın tekerleğini sökmek istediğinizde bijon anahtarınızın nasıl kullanılması gerektiğini biliyor olmanız gerekir. Bijon anahtarı ile tekerlekler sökülmeden önce krinonun bulunup bulunmadığına dikkat edilmesi gerekir. Kriko mutlaka araçta olması gereken konuma yerleştirilmelidir. Kriko kurulumu yapıldıktan sonra bijon anahtarı kullanılarak aracın tekerleği sökülebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.01.2021

Kimler Psiko-Teknik Belgesi Almak Zorundadır

16.11.2021

LPG filtresi Ne Zaman Değiştirilir

03.08.2022

Araç ile Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Nedir

06.10.2021

Motor Ehliyeti Yaş Sınırı