Bayandan Özel Direksiyon Dersi

ABONE OL
Bayandan Özel Direksiyon Dersi

Ehliyet kursunda genel eğitimlerin dışında direksiyon dersinin de verilmesi gerekiyor. Ancak bayan sürücü adayları direksiyon dersini bayan öğretmenden almak isteyebiliyor. Bunun tek bir nedeni var o da sürücünün kendisini daha rahat hissetme duygusudur. Direksiyon dersi ister bay olsun ister bayan herkes aynı kurallar doğrultusunda eğitim verir. Ancak aday sürücü kendisini ne kadar rahat hissedebilirse alacağı eğitimden de o kadar memnun kalacak ve kendini güvende hissedecektir.

Direksiyon dersi araç içerisinde doğru oturuş pozisyonuyla başlar ve aynaların ayarlanarak emniyet kemerinin takılmasıyla devam eder. Direksiyon dersinde kalkış, şerit değiştirme, sinyal verme, dur kalk rampadan kalkış gibi pratiğe yönelik olan bilgiler verilerek adayın reflekslerinin geliştirilmesi sağlanır. Pozisyonlar öğrenilirken bayan bir sürücü adayının da yine bayan bir eğitmenden ders almak istemesi normal bir durum olarak kabul edilmelidir

Bir sürücü kuralları en iyi şekilde öğrenmek ve onları uygulamak zorundadır. Doğru zamanda kullanılacak olan bilgiler sürücüyü daha profesyonel bir hale getirecektir. Özellikle büyük şehirlerde hızlı artan araç sayısını düşündüğümüzde ne kadar iyi bir eğitim alınabilirse o kadar iyi olacaktır. Bunun içinde doğru sürücü kurslarını ve sizin beklentilerinizi karşılayabilecek sürücü kursları tercih etmeniz gerekir.

Araç Kullanmaktan Korkmak

Ehliyet kurslarındaki amaç sadece sürücünün bilgi edinmesini sağlamak değildir. Onun direksiyonla olan bağının güçlenmesini aslında araç sürmenin kolay olduğunu hissettirmesi gerekir. Her sürücü kursunun bunu yapamadığını biliyoruz. Bunun içinde önemli olan doğru sürücü kursunu bulabilmektir. Araba kullanmak, kullanmaya yeltenmek ilk başlarda zor ve korkutucu gelebilir. İyi bir sürücü eğitmeni bu durumu ortadan kaldırmayı da bilecektir. Vereceği telkinler ve teknikler sayesinde sürücü kendisini rahat hissetmeli ve hata yapma ihtimalinin olmadığını bilmesi gerekir. Az öncede dediğimiz gibi bir bayanın bayan sürücüden ders almak istemesi de kendi dikkati için önemlidir.

Sürücü ehliyetini aldıktan sonrada her şey bitmiş sayılmıyor. Çünkü iyi bir sürücü olabilmek içi pratiğe de ihtiyacı vardır. Kullandığı aracı tanıyor olmak ise zamanla onun daha rahat araç kullanmasını sağlayacaktır.

https://www.surucukurslari.com/ adresimiz üzerinden sürüş teknikleri ve sürücü kurslarıyla ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.12.2020

Araç Kliması Yakıt Tüketimini Etkiler mi

16.11.2020

Karda Sürüş Teknikleri

20.04.2021

Radyatör Nasıl Çalışır

05.08.2021

İsofix Nedir? Neden Önemlidir