Bagaj Amortisörü Nedir? Tamiri Nasıl Yapılır

ABONE OL
Bagaj Amortisörü Nedir - Tamiri Nasıl Yapılır

Bagaj amortisörü nedir? sorusuna yanıtı olarak otomobillerde bulunan bagaj yük taşımak için ayrılmış olan alandır diyebiliriz. Her aracın tasarım özellikleri farklı olduğundan bagaj için ayrılan alan farklı olduğu gibi ekipman farklılığı da olabilir. Bu nedenle geçmişten bu zamana kadar ki bagaj ekipmanlarına ve sistemine baktığımızda gözle görülür bir değişim yaşanmıştır. Bagaj ekipmanlarındaki en büyük değişim bagaj amortisöründe olmuştur.

Bir otomobil sahibi aracının bagaj bölgesi ve parçaları hakkında genel bilgiye sahip olması gerekir. Olası bir arıza olması halinde bagaja en doğru hamleyi yapabilmek bu sayede mümkün olacaktır. Biz bu makalemizde buradan yola çıkarak bagaj amortisörü değişimi ve bagaj amortisörü tamiri nasıl yapılır? Bu konu hakkında bilgiler verelim istedik.

Bagaj Amortisörü Değişimi

Bagaj amortisörü değişimi arıza sonrasında yapılır. Değişim işlemi aracınıza zarar verilmemesi için mutlaka usta birileri tarafından ya da yetkili servisler tarafından yapılmalıdır. Eğer tek bagaj amortisörü arızalanmışsa bu durumda tamir edilmez bunun için değişim yapılması gerekir. Amortisör değişiminin yapılması için aşağıdaki yolun takip edilmesi gerekir.

  • Amortisör segmanlarının gevşetilmesi gerekir.
  • Amortisör değişimin de bagaj boşa çıkacaktır. Bunun için kapağın düşmemesi için destek ile sabit tutulması gerekir.
  • Bagaj amortisörü yerinden çıkarıldıktan sonra yeni amortisör aynı şekilde segmanları gevşetilerek yerine takılması gerekir.
  • Bagaj amortisörü değişimi kolay bir işlemdir. Bu nedenle aracın sürücü tarafından yapılabilir. Ancak değişim sırasında meydana gelebilecek küçük bir hata daha büyük sonuçlara neden olacağından dolayı profesyonel yardım alınması gerekir.

Bagaj Amortisörü Tamiri Nasıl Yapılır?

Amortisör sistemleri kullanılırken yayınım hareketi yapılır. Bu yaylı sistemin bir getirisi olarak uygulanır. Bagajın kullanımı esnasında bu geçerlidir, fakat bagajın amortisörünün tamir edilmesi mümkün değildir. Eğer amortisör arıza yaparsa bu durumda amortisör parçasının aracınıza en uygun olacak şekilde yenisiyle değiştirilmesi gerekecektir.  Bu işlem esnasında profesyonel bir destek alınmasında fayda vardır. Bir otomobilde bagaj en önemli kullanım alanlarının başında gelir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.09.2021

Motor Ehliyeti Sınavları Nasıl Yapılır

04.01.2021

Araç Satışında Kasko Devri Yapılır mı

02.12.2022

İşletmelerin Araç Kiralaması Avantajlı mı

09.06.2020

Samsun Sürücü ve Ehliyet Kursları