B sınıfı Otomobil Ehliyeti Nasıl Alınır

ABONE OL
B sınıfı Otomobil Ehliyeti Nasıl Alınır

Karayolunda hareket eden tüm motorlu araçlar belli kurallar dahilinde hareket etmek zorundadır ve bunun sürücü tarafındaki ilk kuralı ehliyetin olmasıdır. Ehliyetler kullanacağınız araca göre farklı sınıflarda olduğundan dolayı siz hangi sınıfa giren araçları kullanacaksanız ehliyetinizi ona göre almanız gerekir. Eğer daha sonra farklı araç kullanacağınızı düşünüyorsanız o zaman E sınıfı ehliyet aldığınızda tüm araçları kullanabilirsiniz. Bu makalemizde ise B sınıfı ehliyet almak isteyen sürücüler ne yapmalı nasıl bir yol izlemeli? Bu konu hakkında bilgilendirme yapalım ve sonrasında da bulunduğunuz şehirdeki en iyi sürücü kurslarına nereden ulaşabilirsiniz anlatalım.

B Sınıfı Ehliyet

Ehliyet alabilmeniz için mutlaka 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra en az ilkokul bitirmiş olma mecburiyeti vardır. Eğer bunlarda herhangi bir sorun yoksa o zaman bir sürücü kursu bulup ön kayıt işlemini en yakın sınav tarihine göre yaptırıyorsunuz. Sürücü kursu sizden bir takım evrakları tamamlamanızı isteyecek istediği belgeleri toparladıktan sonra teslim ediyorsunuz.  Kurs ödemenizi gerçekleştirdikten sonra sizi teorik eğitimlere ve direksiyon eğitimine alacaklar. Eğitim sonrasında ise ehliyet sınavına katılacaksınız. Sınav e-sınav sistemi üzerinden yapılacak. Kurs yeriniz sizin için en yakın tarihte sınav günü alacaktır. Sınavın sonucu aynı gün açıklanır. Sınavdan geçerli puan almanız için 70 ve üzeri olması gerekiyor. Eğer başarılı olmuşsanız direksiyon eğitimi için hak kazanmışsınız demektir ve kurs yeriniz sizi direksiyon eğitimine alacak. Direksiyon eğitimi sonrasında ise bu kez direksiyon sınavına gireceksiniz. Kurs yeriniz yine sizin için yakın direksiyon sınavına tarih alacaktır.

Sürücü Kursu Seçimi

Sınavlarda göstereceğiniz başarı kişisel olarak size bağlı olduğu gibi sürücü kursunun da bu konuda etkisi çok büyüktür. Öncelikli olarak sürücü kursuna devamsızlık yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü burada alacağınız teorik eğitim çok önemlidir. Kurs ne kadar yüksek başarıya sahipse sizinde sınavı geçme ihtimaliniz o kadar yüksek olacaktır. Bunun için bizim size tavsiyemiz https://www.surucukurslari.com/ adresine girerek sürücü kursları arasında bir karşılaştırma yapmanız. Kursların iletişim bilgileri site üzerinde yer alıyor buradan alacağınız bilgiler doğrultusunda hareket edebilir kursunuzu seçebilir siniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.06.2023

Dozer Ehliyeti Hangi Sınıf? Dozer Ehliyeti Fiyatları

07.10.2022

LPG’li Araç Benzinde Neden Çalışmaz

23.11.2023

Sürücü Kurslarında Verilen Dersler Nelerdir

29.01.2021

Araba Aküsü Neden Boşalır