Aston Martin Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

ABONE OL
Aston Martin Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

               İngiltere tarih boyunca pek çok alanda sektörün öncüsü olup önemli üretim kapasitelerine ulaşırken üretim açısından bakıldığında fazlaca sektöre yön vermiştir. Fakat otomotiv sektörü hiçbir zaman bu alanlardan biri olmamıştır. Otomotiv sektörüne çok fazla yatırım yapmayan İngiltere Almanya, Japonya ve Fransa gibi önemli ülkelerin hayli gerisinde kalmıştır. Aston Martin ise bu konudaki nadir örneklerden birisi olup İngiltere’de üretilerek tüm dünyada adını duyurmuştur.

               İngiltere’nin otomotiv sektöründeki en büyük başarısı olan Aston Martin 1913 yılında Lionel Martin ve Robert Bamford tarafından İngiltere’nin başkenti Londra’da kuruldu. Kuruluş politikası dönemin en teknolojik otomobilini yapmak olan firma 1914 yılında üreterek piyasaya sundukları araç ile herkesin beğenisini kazandı ve otomotiv sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Tamamen el yapımı olarak ürettikleri ilk araca son parçayı takan işçinin (Coal Scuttle) ismini verdiler ve bu bir gelenek olarak Aston Martin ile beraber tarihe geçti. 1915 yılında bir araç daha üreten Aston Martin 1. Dünya Savaşı sebebiyle bu aracın seri üretimine geçemeyerek duraklama dönemi yaşadı. 1. Dünya Savaşı bittikten sonra şirket üretim merkezini Kensinghton’a taşıdı ve çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. 1922 yılında katılacakları Fransa Grand Prix’i için 2 adet araç ürettiler ve bu yarışta boy gösterdiler. Başarılı bir sonuç elde eden firma adını tüm dünyaya duyurmuş oldu. Fransa Grand Prix’inin ardından Formula 1 ve Le Mans 24 yarışlarında da kendi araçları ile boy gösteren Aston Martin önemli başarılar elde etti.

Dünya Savaşı’nın sebebiyet verdiği durgunluk döneminden sonra Aston Martin üretimlerine kaldığı yerden devam etti. Yarış arabalarının yanında binek araç üretimine de ağırlık veren firma DB/2, DB/3 ve DB/4 modellerini 1950-1963 yılları arasında üretti. Bu dönem en çok ses getiren araç ise 1965 model DB/5 oldu. Tüm dünyaca izlenen ve milyonların beğenisini kazanan James Bond serisinde kullanılan Aston Martin DB/5 filmden daha fazla konuşularak Aston Martin’in ününe ün kattı. Bu tarihten günümüze kadar araç üretimine devam eden Aston Martin şıklığı, prestij ve statünün sembolü haline geldi.

https://www.surucukurslari.com

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.11.2020

Toyo Tyres Lastik İncelemesi - Toyo Tyres Lastik İnceleme

20.01.2021

En Popüler Araba Renkleri Hangileridir

12.05.2020

Ehliyet Kursları Ne Zaman Açılacak

26.04.2021

Servo Motor Nedir, Servo Motorun Çalışma Prensibi Nasıldır