Aşırı veya Düzensiz Lastik Aşınmasına Ne Sebep Olabilir

ABONE OL
Aşırı veya Düzensiz Lastik Aşınmasına Ne Sebep Olabilir

Yol ile tek teması sağlayacak olan lastikler, otomobiliniz için inanılmaz derecede önemlidir. Araç lastiklerinizin doğru bakımı, sizi güvende tutmak ve aracınızın verimli bir şekilde çalışması için şarttır.

Lastikler zamanla aşınır, bu nedenle lastiklerinizi değiştirmeniz normaldir. Lastikleriniz anormal şekilde aşınırsa, daha ciddi sorunlara işaret edebilir ve yolda güvenliğinizi riske atabilir. Bu yazıda, aşırı veya düzensiz lastik aşınmasına neyin neden olabileceğine değindik.

Düzensiz Lastik Aşınmasına Ne Sebep Olur?

Düzensiz lastik aşınmasına çeşitli sorunlar neden olabilir. Az veya fazla şişirilmiş lastikler gibi basit bir şey veya süspansiyon sorunları duzensiz aşınmalara neden olacaktır.

Lastik Aşınma Şekilleri

Dikkat edilmesi gereken lastik aşınma şekilleri arasında kamber aşınması, dış kenar aşınması, çukurlu lastik aşınması ve yamalı lastik aşınması vardır.  

1.Kamber Aşınma

Lastiğin iç kenarı veya dış kenarı, lastiğin geri kalanından çok daha fazla aşınmıştır. Bu durumda lastiğin bir tarafından diğerine kademeli bir eğim görürsünüz. Kamber aşınmasına, süspansiyonun yanlış hizalanması neden olabilir.

2.Çukurluğu Lastik Aşınması

Lastik sırtının kenarındaki çukurlara dikkat etmeniz gerekir. Çukurlaşma aşınması belirli bir çizgi izlemez, bu nedenle tüm lastiği kontrol etmelisiniz. Bu durum lastiklerden birinin diğerleriyle dengesiz olması, zayıflamış destekler veya amortisörlerden kaynaklanabilir.

3.Merkez Sırt Aşınması

Merkez lastik aşınmasına genellikle lastiklerin aşırı şişirilmesi neden olur. Lastiği aşırı şişirdiğinizde ortasında bir şişkinliğe neden olur, bu da merkezin daha fazla basınç almasına ve böylece dış lastik kenarlarından daha hızlı aşınmasına neden olur.

4.Dış Lastik Aşınması

Yetersiz şişirilmiş lastikler, lastiğin ortasında bir düşüşe neden olur. Bu eğimin yolla daha az teması söz konusu olacaktır, bu durum otomobilin ağırlığını lastiğin dış kenarına daha fazla yüklerken daha fazla aşınmaya neden olur. Lastik basınçlarınızı düzenli olarak kontrol ettiğinizden ve lastiği üreticinin önerdiği lastik basıncına kadar şişirdiğinizden emin olmalısınız.  

Lastiklerinizin derinliğini, basıncını ve genel durumunu en az ayda bir ve uzun bir yolculuğa çıkmadan önce kontrol etmek gerekir. Benzin istasyonunda basınç göstergesi kullanarak stepneniz dahil her lastiğin basıncını kontrol edebilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.02.2021

LPG’nin Araçlardaki Olumlu ve Olumsuz Yönleri

09.09.2021

Aracınızı Çektirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

22.12.2022

Ehliyet Alma Süreci ve Gerekli Evraklar 2023

11.01.2024

2024 Ehliyet Fiyatları