Arızalı Rot Kolu Belirtileri Nelerdir

ABONE OL
Arızalı Rot Kolu Belirtileri Nelerdir

Rot, aracınızın direksiyon sistemine bağlı temel bir bileşendir. Direksiyonu tekerleklere bağlar, böylece aracı kontrol edebilirsiniz. Bağlantı çubuğunun cıvatalı bir soketi vardır ve aracınızın tekerleklerinin herhangi bir sorun olmadan veya aracınızı sürerken siz fark etmeden yan yana yukarı ve aşağı hareket etmesine yardımcı olur.

Kötü Rot Kollarının Belirtileri Nelerdir?

Rot, aracınızın ömrü kadar olmadığından bazen sorunlarla baş etmek zorunda kalabilirsiniz.  En yaygın problemi ise rot başı ile ilgilidir.

Rot kolu arıza yaptığında, aracınızı kontrol edemezsiniz, bu da hem kendi güvenliğinizi hem de çevrenizdeki diğer insanların güvenliğini etkileyebilecek büyük kazalar için hayatınızı riske attığınız anlamına gelir.

Bir sürücü olarak, kötü rot başlarının belirtilerini bilmeniz çok önemlidir, böylece sorunu karmaşık hale gelmeden ve işler kontrolden çıkmadan önce tespit edebilirsiniz.

Kötü bir rot kollarının ortak belirtileri şöyledir:

Direksiyon Kontrolü

Rot kollarının aşınmak üzere olduğunu gösteren en yaygın durumlardan biri, direksiyon sisteminizde garipliktir. Rot çok gevşek olduğunda, direksiyon simidiniz sallanmaya veya titremeye başlar.

Ön Uç Hizalaması 

Rot kollarının aşındığını gösteren bir diğer belirti ise hizalamayla ilgilidir. Örneğin, rot kolu hizalaması doğru değilse aracınızla çukur veya kaldırımdan geçerken kontrolünüz kaybolacaktır.

Lastik Aşınması 

Rot kolunda sorun olduğunda aracınız bir tarafa daha fazla çekmeye başlayacaktır. Bu da otomobilin ağırlığının bir tarafa daha fazla binmesi ve neticesinde lastiklerin dengesiz bir şekilde aşınmasına neden olacaktır. Eğer aracınızın lastiklerinin farklı şekilde aşındığını görürseniz bunun rot kollarıyla alakalı olduğunu düşünebilirsiniz.

Garip Gıcırtı Sesleri

Direksiyonu her çevirdiğinizde veya yönlendirdiğinizde garip gıcırtı sesleri duyuyorsanız, rot kolunda sorun olabilir. Uzmanlar aracınızdan gelen garip sesleri görmezden gelmemenizi tavsiye eder. Bu sesler küçük sorunlarla bağlantılı olabileceği gibi önemli sorunlarla da bağlantılı olabilir.

Direksiyon Hakimiyetinde Zorluk

Rot kolunun birincil görevi direksiyon simidini tekerleklere bağlamaktır. Dolayısıyla rot kolunda bir sorun olduğunu gösteren önemli işaretlerden birisi de direksiyon hakimiyetinde yaşanan zorluktur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettikleriniz için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.04.2023

Ekskavatör Nedir? Ne İşe Yarar? Ekskavatör Nasıl Kullanılır

17.06.2021

2022 Kayıp Ehliyet İşlemleri

26.01.2021

Benzin Bittiğinde Arabanıza Ne Olur

29.09.2020

Fren Balataları Nasıl Kontrol Edilir