Arızalı Rölanti Hava Kontrol Valfinin Belirtileri

ABONE OL
Arızalı Rölanti Hava Kontrol Valfinin Belirtileri

Motor çalışıyor, ancak araç hareket etmiyorsa, bu motorun rölantide olduğu anlamına gelir. Bu süre boyunca, motorun içindeki dakikadaki devir sayısı değişecektir. Rölanti hava kontrol valfi, motor rölanti devrinin yönetilmesinden sorumludur. Valf, mevcut çalışma koşullarının gerektirdiklerine bağlı olarak, dakikadaki devir sayısını azaltacak veya artıracak, motorun önemli bir yönetim bileşenidir.

Valf, emme manifoldunun yanındaki gaz kelebeği gövdesine bağlanır. Motor kontrol ünitesi, valfın işlevini yöneten birimdir. Motor yükü ve sıcaklık gibi aldığı bilgilere göre rölantinin hızını değiştirecektir.

Boşta Hava Kontrol Vanası Nasıl Çalışır?

Motor hızı, dakikadaki devir sayısını ifade eder. Aracınızın mevcut çalışma koşulları, rölanti hava kontrol valfinin motorunuzdaki devir sayısının artırmasına veya azaltmasına neden olacaktır.

Örneğin, aracınız ağır bir yüke sahipse veya çok hızlı ısınıyorsa, rölanti hava kontrol valfi devir sayısını artırarak veya azaltarak ayarlayacaktır.

Motor kontrol ünitesi, rölanti hava kontrol valfinin yönetiminden sorumludur. Bu merkezi bilgisayar, motorun sıcaklığı ve yükü hakkında bilgi aldığında, bu bilgiyi rölanti hava kontrol valfine uygun ayarlamaları yapmak için kullanır.

Bu şekilde valf, bilgisayardan aktarılan bilgilere göre motor devrini doğru bir şekilde düzenleyecektir.

Kötü Rölanti Hava Kontrol Valfi Belirtileri

Arabanızda kötü bir rölanti hava kontrol valfiniz olduğunda, kendiliğinden ortaya çıkacak birkaç sorun olacaktır. Eğer siz bunlara rağmen valfi hemen değiştirmezseniz, arabanız kullanılamaz hale gelecektir.

Aşağıda, kötü bir rölanti hava kontrol valfinin ilk belirtileri yer almaktadır.

Aralıklı Boşta Hız

Rölanti hızının tek bir sabit hızda kalmak yerine rastgele farklı hızlarda dalgalanmasına neden olur.  Rölanti hızı bir anda çok yüksek ve çok düşük olabilir. Gösterge paneline baktığınızda bu değişikliği rahatlıkla fark edebilirsiniz.

Motor Uyarı Işığını Kontrol Edin

Motora bağlı herhangi bir şeyle ilgili en küçük sorun olduğunda panelindeki motor uyarı ışığı yanar. Doğal olarak rölantinizle ilgili bir sorun olduğunda bu uyarı ortaya çıkacaktır.

Yüksek Devir

Hava kontrol valfi sağlıklı çalıştığında aracınızda sorunsuz bir rölanti sağlayacaktır. Ancak valf herhangi bir nedenle bozulursa, rölanti de yükselme meydana gelecektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.04.2021

Çeyrek Deponun Altında Araç Kullanmak Sakıncalı mı

12.11.2020

Fiat Egea Nasıl Bir Araç - Fiat Egea Alınır mı

17.10.2022

Bagaj Amortisörü Nedir? Tamiri Nasıl Yapılır

06.05.2021

Yeni Nesil Nissan Z Proton Hakkında Bilgiler