Araçtaki Boya Lekesi Nasıl Giderilir

ABONE OL
Araçtaki Boya Lekesi Nasıl Giderilir

Arabanıza boya sıçramışsa, çıkarmanın ne kadar sinir bozucu olabileceğini bilirsiniz. Boya sıçramaları genelde arabanızı bıraktığınız yerde yapılan bir boya işlemi sırasında ya da yukarıdaki bir daireden sıçrayarak meydana gelirler. Bu durum can sıkıcı olsa da biraz emek ve çaba neticesinde aracınızdan boyayı çıkarmakta mümkündür.  Aşağıda bahsedeceğimiz aşamalar arabanıza sıçrayan boya lekelerinin nasıl yok edileceğini anlatmaktadır.

Adım 1

Aracınızda boya olan yerin etrafını bantla sarın. Bu işlemi yapmanızın nedeni boyasız olan alanların korunmasını sağlamaktır.

Adım 2

Boya sıçrayan aralana alkol dökün, alkolü temiz bir havlu ile ovalayarak boyanın üzerine iyice yedirin. Alkolün boyayı çözücü bir etkisi vardır ve bu sayede aracınızın kasasındaki boya çözülmeye başlayacaktır. Bu işlemin aracınızın boyasına da zarar vereceğini düşünmemelisiniz. Çünkü aracın boyası sıçrayan boyanın yapısından çok daha farklı ve vernikle korunmaktadır. Bunun için alkolle ovalama işlemi esnasında aracınızın boyasına zarar gelmeyecektir. Alkolle temizleme esnasında boya inatçıysa bu durumda tırnağınızı ya da biraz daha keskin olmayan nesneyi kullanabilirsiniz. Bu işlem esnasında aracınıza derin çizikler oluşturmaktan çekinmelisiniz. Aksi takdirde boyayı çıkarmaya çalışırken aracınızı çizebilirsiniz.

Adım 3

Boyanın üzerine yağ bazlı temizlik ürünü sürebilirsiniz. Bu ürünlere marketlerde ya da benzinliklerde ulaşabilmek mümkündür. Yağ bazlı ürünlerin yapışkan maddeleri çıkarıcı etkisi çok daha yüksektir. Aracınızın kaputunda kalıntı izi bırakmadığı gibi yapışkan bir histe bırakmayacaktır. Yağ bazlı ürünle temizliği yaptıktan sonra birkaç dakika boyunca kurumasını beklemeniz gerekir. Kuruma işleminin tamamlanmasının ardından ise yeni ve temiz bir bezle bölgeyi silerek arıtabilirsiniz.

Adım 4

Pasta cila uygulayabilirsiniz. Pasta ve cila uygulamasının aracın ince çiziklerini gideren bir etkisinin yanı sıra aynı zamanda aracınızdaki boya lekelerini çıkarabilecek etkisi de vardır. Boyanın olduğu bölgeye süreceğiniz pasta ile birlikte oval uygulama yapın. Kısa süre içerisinde boyanın çıktığını göreceksiniz. Burada ortaya çıkan mat görüntünün ortadan kaybolması içinde cilalama işlemini yapabilirsiniz. Bu işlem sonrasında aracınız kısa sürede yeniden eski haline dönüşecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.10.2020

Kızdırma Bujisi Nedir, Özellikleri Nelerdir

06.10.2021

Motor Ehliyetine Sahip Olmak İçin Gerekli Şartlar

15.05.2023

Metro Sürücüsü Nasıl Olunur

12.04.2021

Güvenli Sürüş İçin Doğru Koltuk Pozisyonu