Araçta Koronavirüs Riskini Nasıl Azaltabilirsiniz

ABONE OL
Araçta Koronavirüs Riskini Nasıl Azaltabilirsiniz

COVID–19, ülke genelinde günlük yaşamı etkilemeye devam ederken, birçok insanın kendilerini koruma ve etrafındaki yüzeyleri sterilize etme çabasında olduğunu görebiliyoruz. Corona’dan korunma kapsamında genel hijyenin nasıl olması gerektiğine dair pek çok bilgi bulunuyor olmasına karşın, aracınızda yapacağınız temizlik konusunda daha az spesifik bilgi var. Yıkamacılar araçları dezenfekte işlemi yaptıklarını iddia ediyorlar, fakat bu gerçekte ne kadar doğru yapılıyor o da bir muamma konu.

Arabanızı nasıl temizleyeceğimize başlamadan önce, hastalığın nasıl bulaştığına dair kısaca bilgi sahibi olmak gerekiyor.

Koronavirüs (COVID-19) Nasıl Bulaşır?

Koronavirüs burun veya ağızdan küçük damlacıklar yoluyla insandan insana bulaşıyor. Hasta olan bir kişi, aracın içerisinde öksürdüğünde etrafındaki nesnelere ve yüzeylere damlacık gönderebilir ve bu da diğer kişilerin bu nesne veya yüzeylere dokunup ardından gözlerine, burunlarına veya ağızlarına dokunmasıyla, bulaşabilir.

Şimdi hastalığın bulaşma riskini göz önünde bulundurduğumuzda araç içerisinde nasıl bir temizlik yapılması gerektiği de daha açık bir şekilde ortaya çıkıyor.

Araç İçi Dezenfektesi Nasıl Yapılır?

Direksiyon simidi, kapı kolları, pencere düğmeleri ve ekranlar gibi yaygın olarak dokunulan alanlarda dezenfekte işlemini gerçekleştirmek çok önemli. Bunun yanı sıra bir araca binmeden önce ve sonra ellerinizi yıkamak da yardımcı olabilir. Yaptığınız bu işlemler virüsün araçtan dış dünyaya bulaşma riskini sınırlar ve bunun tam tersi araç içerisindekileri de güvene alır. Özellikle el dezenfektanı kullanımı çok önemli, kullandığınız dezenfektanın en az % 60 alkol içeriğine sahip olduğundan da emin olmalısınız.

Doğru Temizleyiciler Kullanın

Salgına karşı aracınızı temiz ve güvenli olacak şekilde hazırlamanın birkaç yollarından birisi de doğru temizlik ürünlerini kullanmaktır. Aracınızın içine zarar vermeyecek olan hijyen ürünlerini kullanarak dokunduğunuz her yerin temizliğini yapabilirsiniz. Dezenfekte ürünleri ve kolonyalar aracınızda bulundurabileceğiniz ürünler arasında. Bu ürünleri aracınıza her bindiğinizde kullanarak hijyenik bir ortam sağlayabilirsiniz. En net önlem ise ailenizin dışındaki kişileri bu süreç içerisinde aracınıza almamaktır.

Çocuklar ve Yaşlılar

60 yaş üstü, kronik hastalığı ve kanser gibi altta yatan rahatsızlığı bulunanlar risk kapsamı içerisinde olduğundan dolayı mümkün olduğunca evden çıkmamaları daha faydalı, fakat mutlaka çıkması gerekiyorsa bu durumda maske ve mesafe araç içerisinde de korunmalı. Mevcut verilere göre, çocuklarda hastalık nadir ve hafiftir, bu nedenle çocuklara genel hijyen kurallarını hatırlatmak en doğru çözüm olacaktır.

Otomobiller ve sürücüler hakkında detaylı bilgiler almak istediğinizde https://www.surucukurslari.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Direksiyon Eğitimi ve Sınav Araçlarında Bulunması Gereken Belgeler

08.03.2021

Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır

29.01.2021

Arkadan Çekişli Araçları Kış Koşullarında Kullanmak İçin 4 İpucu

24.02.2022

Uzunköprü Sürücü Kursları - Uzunköprü Ehliyet Kursları