Araçta Hasar Gören Krom Parça Nasıl Onarılır

ABONE OL
Araçta Hasar Gören Krom Parça Nasıl Onarılır

Krom metal bir yüzey değildir. Otomobilin birçok yerinde kullanılan bu malzeme hasar gördüğünde tekrar parlatılabilir, ancak derin hasar ve çizik olması durumunda yeniden boyanması ve parlatılması gerekir. Aracınızdaki hasar görmüş bir kromu para ödeyerek onartmak istemediğinizde ya da değiştirmek istemediğiniz de kendiniz de evde yeniden düzeltebilirsiniz. Bunun için krom astar, krom boya ve zımpara kağıdı yeterli olacaktır. Aşağıda bu malzemeleri kullanarak kromu nasıl tamir edebileceğiniz aşamalı bir şekilde anlatılmıştır.

Aşama 1

Hasarlı noktayı ve çevresini zımparalayın. Hafif çizikler üzerinde 320 kumlu zımpara kağıdı kullanmanız gerekir. Eğer kromda daha derin çizikler, delikler veya paslı alanlar varsa bunun için 120 veya 60 gibi daha kaba kumlu zımpara kağıdı kullanmanız gerekecektir.

Aşama 2

Kromu zımparaladıktan sonra üzerindeki kalıntıları temizlemeniz gerekiyor. Bunun için temiz bir bez kullanabilirsiniz.

Aşama 3

Eğer krom üzerinde delik veya düz olmayan bir yüzey varsa bu durumda macun kullanarak doldurmanız gerekir. Bu işlem kromun düzleşmesine imkan sağlayacaktır. Macunu sürdükten sonra bir müddet kurumasını bekleyin.

Aşama 4

Zemini düzleştirmek için sürdüğünüz macun kuruduktan sonra üzerindeki çıkıntıları alabilmek için tekrar zımpara yapmanız gerekiyor. Bunun için yine aynı şekilde 320-kumlu zımpara kağıdı kullanmanız gerekiyor. Son işlem olarak zımpara artıklarını temizlemek için temiz bir bez kullanın.

Adım 5

Krom zemini artık boya için hazır demektir. Bunun için krom astarını yüzeye boşluk kalmayacak şekilde püskürtün, fırça kullanmak dalgalanmalara neden olacağından istediğiniz sonucu alamayacaksınız. Bunun için sprey astarlar her zaman çok daha kullanışlıdır. Spreyin kurumasını bekleyin ve sonrasında bir kat daha püskürtün. Her kat kuruduğunda tekrar kontrol edebilirsiniz. Amaç astar olmayan bölgenin kalmamasını sağlamaktır.

Adım 6

Uyguladığınız astar sonrasında kuruma işlemi gerçekleştikten sonra elinize alacağınız bezle yüzeyi temizleyin ve sonrasında krom boyayı püskürtmeye başlayın. Bu işlem esnasında boşluk kalmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Boya işleminin ardından kurumaya bırakın ve kuruduktan sonra nazik bir şekilde cila sürün. Cila kromun tekrar parlak hale gelmesine imkan sağlayacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.11.2022

Arabam Hararet Yaparsa Ne Yapmam Gerekir

20.05.2022

Antalya Korkuteli Sürücü Kursları – Korkuteli Ehliyet Kursları

11.12.2020

Sert Debriyaj Pedalının 9 Önemli Nedeni

03.11.2020

Trafik Sigortasız Araç Satılır mı