Araçlarda Kış Bakımı İçin Yapılması Gerekenler

ABONE OL

Araçlarda kış bakımı kış aylarının yaklaşmasıyla araçlara yapılan çeşitli bakım işlemlerini kapsar. Yağışlı ve zorlu hava koşullarının hâkim olduğu kış aylarında kendi sürüş güvenliğinizi ve diğer sürücülerin güvenliğini sağlamak için kış bakımını mutlaka yaptırmalısınız. Bu bakımlar sayesinde araç içi konforunuzu artırmanıza da olanak sağlayabilirsiniz. Aracınızın eksiklerini gözden geçirerek yapacağınız kış bakımı ile kış mevsiminde güvenli ve konforlu yolculuklar yapabilirsiniz.

Aracınızın bakımlarını düzenli olarak yaptırmanız halinde araç performansınızı artırarak yakıt tüketiminizi de en aza indirebilirsiniz. Aynı zamanda düzenli araç bakımları sayesinde ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabilecek sorunlar için de tedbir alabilirsiniz.

Araçlarda Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

Kış aylarında güvenli ve rahat bir biçimde aracını kullanmaya devam etmek isteyen kişilerin araç kış bakımı işlemlerini aksatmadan gerçekleştirmesi önemlidir. Aksi takdirde kışın zorlayıcı hava koşulları karşısında araçların kullanımını zorlu hale getirebilir. Araç sürücülerinin sık sık sorduğu “kış bakımında neler yapılır” sorusunu sürücüler için araştırdık.

Kış bakımında lastik değişimi oldukça önemlidir. Bu kapsamda aracınızda kullandığınız lastikler kış lastiği ile değiştirilmelidir. Lastik değişiminin ardından rot ve balans ayarı özenli bir biçimde yapılmalıdır. Lastik değişiminden sonra motor yağı kontrol edilerek gerekli görülmesi halinde motor yağı ve yağ filtresi değişimi yapılabilir.

Motor yağının kontrol edilmesinin ardından diğer filtreler de kontrol edilmelidir. Kirli olan hava filtresi, polen filtresi, yakıt filtresi değiştirilmelidir. Far ayarları kontrol edilerek kış şartlarına uyumlu olup olmadığına bakılmalıdır. Kışın sisli havalarda gerçekleştireceğiniz yolculuklarda önemli bir konu olan sis lambaları da kontrol edilir. Kış aylarında hava şartlarından dolayı silecekler de sık kullanılmaktadır. Özelliğini yitiren silecekler kontrol edilerek gerekli görülmesi halinde silecekler veya silecek lastikleri değiştirilmelidir.

Araçlarda kış bakımı konusunda bir diğer önemli unsur ise radyatörde bulunan suyun donmaması için antifiriz kullanılmasıdır. Aksi takdirde soğuk havalarda yolda kalma riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Araç sahiplerinin güvenliği için araçlarda kışlık bakım oldukça önemlidir

Araçlarda Kış Bakımı Neden Önemlidir?

Kış aylarında çıkılacak yolculuklar daha risklidir. Aracın herhangi bir aksamında oluşan arıza ya da trafik kazaları uzun süre araçta mahsur kalmaya sebep olabilir. Bu sebeple soğuk havalarda araç bakımı, son derece önemlidir. “Araç kışlık bakımı ne zaman yapılır” sorusu araç sahiplerinin merak ettiği sorulardan biridir.

Kışın sağlıklı ve güvenli bir sürüş deneyimi için aracınızın kışlık bakımını kış gelmeden yaptırmanız yararlı olacaktır. Yaşadığınız bölgenin hava koşullarını göz önünde bulundurarak sonbahar mevsimi bitmeden aracınızı kışa hazır hale getirmiş olmalısınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.07.2020

Trafik Cezası Erken Ödeme İndirimi Nedir

31.05.2021

İlk Kez Ehliyet Nasıl Alınır? 2021

18.01.2022

Otomobillerde Isıtma Sistemi Bakımı

25.01.2021

Sürüş Esnasında Yanlışlıkla Geri Vitese Takarsanız Ne Olur