Araçlarda Kış Bakımı Nasıl Yapılır? Neden Önemlidir

ABONE OL
Araçlarda Kış Bakımı Nasıl Yapılır - Neden Önemlidir

Araç kış bakımı yapıldığında hem sürüşü güvenli hale getirmiş hem de aracın kullanım ömrünün uzamasını sağlamış olursunuz. Düzenli olarak yapılan araç bakımı sayesinde tüm olumsuz koşullardan da olabildiğince uzak durulmuş olur.

Soğuk havalarda araç bakımı kışın gelmesiyle birlikte daha fazla önem kazanıyor ve sürücüler kışa hazırlık olması açısından neler yapmaları gerektiğini merak ediyorlar.

Aşağıda araç kışlık bakımı ne zaman yapılır? ve hangi işlemler yapılır detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

Araç Kışlık Bakımında Yapılması Gerekenler

Araçların kışa hazır olması için kışlık bakımı kışa girmeden önce yapılması gerekir. Bu işlem için aşağıdaki bakım işlemlerinin yapılması sağlanmalıdır.

Kışlık lastikler 1 Aralık itibarıyla takılması gerekir, ancak hava sıcaklığı 7 derecenin altına indiğinde bu tarihin beklenmesine gerek yoktur.

Lastiklerin değişimi sonrasında rot ve balans ayarlarının yapılmasına dikkat edilmesi gerekir.

Aracın motor yağı kontrol edilmeli ve gerekiyorsa değiştirilmesi gerekir. Motor yağının değiştirilmesi esnasında yağ filtresinin de değiştirilmesi gereklidir.

Araçtaki tüm filtrelerin kışlık bakım sırasında değiştirilmesi gerekir. Hava filtresi, polen filtresi ve yakıt filtresi değiştirilmelidir.

Kışın sisli ve yağışlı havalarda araç sürmek zordur. Bu nedenle aracın görüş mesafesinin korunması gerekir. Far ayarı bu noktada çok önemlidir. Farların ayarları yapılmalıdır.

Kışın en fazla ihtiyaç duyulan bileşenlerden birisi de silecek lastikleridir. Silecek lastikleri eskimişse mutlaka yenisiyle değiştirilmesi gerekir.

Kışın motor için en çok dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de antifriz kullanımıdır. Aracın radyatöründeki antifriz miktarı ölçülerek derecesinin kontrol edilmesi gerekir.

Kışın Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kışın araç kullanmak yaza göre daha zor ve tehlikeli olabilir. Bu nedenle olası tehlikeleri en aza indirebilmek için gerekmediği sürece trafiğe çıkmamak gerekir. Ancak ticari olarak araç kullanıyorsanız ya da işe araçla gidiyorsanız aşağıdaki önerilere dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

  • Lastiklerinizin diş derinliklerine dikkat etmeli ve kışlık lastik kullanmaya önem vermelisiniz.
  • Takip mesafesini korumalı ve fren mesafesini göz önünde bulundurmalısınız.
  • Aracınızın camlarının buğulanması ihtimaline karşın buğu önleyici spreyler bulundurmalısınız.
  • İlk yardım çantasının mutlaka yanınızda olmasına dikkat etmelisiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.06.2023

Ehliyet Göz Muayenesi Nerede Yapılır

08.10.2020

Marş Motoru Kömürü Bittiği Nasıl Anlaşılır

28.06.2021

Akü Suyu Azalırsa Ne Olur

02.11.2023

Sürücü Kursu Eğitmenlerinin Kalitesi ve Deneyimi Önemli mi