Araçlarda Direksiyon Titremesi Neden Olur, Nasıl Geçer

ABONE OL
Araçlarda Direksiyon Titremesi Neden Olur - Nasıl Geçer

Araçlarda direksiyon titremesi birçok nedene bağlı olarak yaşanan sorunların başında gelir. Direksiyon bir otomobilin hakimiyetini sağlamak ve otomobile yön verebilmek için en önemli parçaların başında gelir. Araçlarda bazı durumlarda direksiyon sorunları meydana gelebilir.

Yüksek Hızda Direksiyon Titremesi

Yüksek hızda direksiyon titremesi genelde yaşanan bir sorundur. Araç hızlandıkça direksiyondaki titremede artar. Bu aracın lastiklerinin bozuk olduğuna işaret eden bir durumdur.

Direksiyonun Sürekli Titremesi

Sürekli titreyen direksiyon motora ve şanzımana zarar verebilir. Sürekli titremenin en önemli nedenleri arasında jantın eğriliği vardır.

Boşta Direksiyon Titremesi

Boşta direksiyon titremesi genellikle lastik ve jantlarla ilgili bir durumdur. Ancak bazen aracın ön akslarından da kaynaklanabilir. Bunun net tespitinin yapılması basittir. Aracın lastiklerine balans ayarı yapıldığında titreme geçecektir. Ancak sorun halen geçmiyorsa bu aracın motorunda bir sorun olduğu anlamına gelir.

Aks Kaynaklı Direksiyon Titremesi

Direksiyon titremesi aks kaynaklı yaşanan sorunlardandır. Özellikle önden çekişli araçlarda sık görülen bu durumun tespit edilebilmesi için aracın bir uzmana gösterilmesi gerekir. Eğer araç yolda giderken ani gaz verdiğinizde direksiyonda titreme meydana geliyorsa bu akslarda bir arızanın olduğunu gösterir. Sorun akslar değiştiğinde düzelecektir.

Rölantide Direksiyon Titremesi Neden Olur?

Rölantide direksiyon titremesi neden olur? sorusu aslında sürücülerin durma anındaki aracın yaşadığı titremedir. Araç rölantide çalıştığında titreme hissiyatı ortaya çıkar. Bu duruma neden olan ise hasarlı olan motor takozlarıdır.

Yolda Giderken Direksiyon Titremesi

Yolda giderken direksiyon titremesi jantlardan ya da aks sisteminden kaynaklı olabilir. Sorunun tespitinin yapılabilmesi için aracın uzman tarafından incelenmesi gerekir. İnceleme esnasında bakılacaklar ise şöyledir:

  • Lastikler
  • Jant,
  • Aks
  • Rot Balans

Yukarıda direksiyon titremesinin bazı nedenleri belirttik, ancak bunların dışında da bazı sorunlar direksiyonun titremesine neden olabilir.

Süspansiyondaki Arızalar

Süspansiyon sisteminde herhangi bir sorun varsa bu direksiyonun zorlanmasına veya titremesine neden olacaktır. Eğer araç yüksek hızda giderken direksiyon titriyorsa sorun süspansiyon sisteminde olabilir.

Rulman Sorunları

Rulmanlar tekerleklerin göbek kısmında bulunurlar. Eğer rulmanlar görevini tam olarak yerine getiremezse aracın direksiyonunda titreme olur.

Fren Sorunları

Frene bastığınız anda direksiyonda titreme varsa sorun balataların aşınmış olmasıdır ve yenilenmesi gerekir.

Bazı araçlarda kronik arıza görülebilmektedir. Araç satın alırken buna dikkat etmek gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.09.2021

Direksiyon Sınavı Saat Kaçta 2022

02.06.2021

2021 Yeni Renault Kangoo İnceleme

02.01.2023

Uyuşturucuyla Araba Kullanma Cezası 2023

16.02.2024

Hararet Yapan Araç Zarar Görür mü