Araçlarda Kronik Arıza Nedir

ABONE OL
Araçlarda Kronik Arıza Nedir

Otomobil alınırken dikkat edilecek çok fazla şey vardır. Bunlardan bir tanesi de kronik arızalardır. Bazı araç modelleri sıklıkla görülen arızalarla bilinir. Otomobil üretici firmalar her ne kadar kusursuz otomobil ürettiklerini iddia ediyor olsalar da kronikleşmiş sorunun önüne maalesef geçemiyorlar. Kronik arızalar genelde ilk yıllarda ortaya çıkmaz, ancak ilerleyen zaman diliminde bir problem olarak karşımıza çıkabilir.

Bir araçta meydana gelebilecek kronik arıza aracın herhangi bir yerinde ya da işlevinde olabilir. Kronik arıza sıfır bir araçta mevcut ise üretici firma büyük ihtimalle sizinle iletişime geçecek ve sorunu çözmek isteyecektir, ancak bu sorun güvenliğinizi tehdit etmiyor ve konforunuzu bozmuyorsa genellikle görmezden gelinir.

Kronik Arıza Ne Demek?

Kronik arızalar, zaman içerisinde sürücülerin deneyimleyerek onay vermiş olduğu sorunlardır. Bu sorunlar motorda, elektrik aksamında, sensörlerde meydana gelebilir. Bu nedenle sıfır ya da ikinci el araç almak isteyen kişilerin aracın o modeli hakkında daha önce araştırma yapması mühimdir.

Araçlarda En Sık Karşılaşılan Kronik Sorunlar nelerdir?

Aşağıda sürücülerin karşılaşmış olduğu önemli kronik sorunlardan bazıları yer almaktadır. Bu sorunlar üretilen modellerin büyük bir bölümünde olduğundan dolayı kronik olarak tanımlanmıştır.

Uyarı Işığı Arızaları

Sensör arızası olan bir araç sensörün arızasının olduğu yere göre uyarı ışığını yakacaktır. Sorun her ne kadar güvenliği tehdit etmiyor olsa da sürücünün kafasını karıştıracağından rahatsızlık verici bir durumdur. Uyarı ışığı arızaları en çok şikayet edilen kronik sorunların başında gelmektedir.

Motor Arızaları

Bir araçta karşılaşılabilecek en büyük problemlerin başında motor arızaları gelir. Büyük bir hevesle aldığınız aracın beklenmedik bir zaman içinde kronik sorununun çıkması üzün ve sıkıcı olacaktır. Kronik olan motor arızaları motor silindirlerine yağ sızdırma, hatalı ateşleme veya püskürtme gibi sayılabilir.

Şanzımanın Yağı Sızdırması

Kronik arızalar içerisinde yine sık karşılaşılan sorunlar arasında şanzıman yağının sızdırılması da vardır. Bazı araçların modellerinde fabrikasyon hatası olarak şanzımanda delikler açılabilir ve bu da şanzımanın yağ sızdırmasına neden olur. Böyle bir sorunun düzeltilmesi için şanzımanın değişimi şarttır.

Direksiyon Titremesi

Nadiren de olsa karşılaşılan kronik sorunlardan birisi de aracın direksiyonunun titremesidir. Bu sorun araç çalıştırıldığında ortaya çıktığından süspansiyonlarda bir arızanın olduğunu söylemek doğru olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.09.2023

Trafik Cezası Nasıl Ödenir

15.06.2022

Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Neleri Kapsamaz

30.06.2020

Kazada Karşı Tarafın Trafik Sigortası Olmaması

04.01.2021

Adblue Nedir? Adblue Ne İşe Yarar