Aracınızı Çektirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

ABONE OL
Aracınızı Çektirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bir araca sahipseniz ne zaman arıza yapabileceğini kestiremezsiniz, fakat bu duruma hazırlıklı olmanız alacağınız tedbirlerle can sıkıntınızı olabildiğince en aza indirecektir.

Otomobiller arızalandığında ilk ihtiyaç duyulacak şey çekici hizmetidir. Çekici aracın bir yerden alınarak başka bir yere transfer edilmesini sağlayan araca verilen isimdir. Dolayısıyla bir çekiciye ihtiyacınız olduğunda mutlaka bu konuda işini bilen birini tanıyor olmanız ya da kurumsal firmaları tercih etmeniz mantıklı olacaktır.

Araç Çektirme İşlemi Esnasında Bilinmesi Gerekenler

Aracınız kaza ya da arıza sonucunda yolda kalmışsa çekici yardımı ile bulunduğu yerden kaldırmanız gerekir. Kendi başınıza ya da deneyimsiz kişilerle aracınızı kaldırmaya çalışmak aracınıza hasar vermenize doğal olarak da cebinizden çıkacak olan tamir masrafınızı katlamanıza neden olacaktır. Çekici hizmeti veren kişiler bu işi profesyonel olarak yaptıklarından dolayı aracınıza zarar gelme ihtimali maksimum seviyeye düşecektir.

Aracınızla Başka Bir Araç Nasıl Çekilir?

Kendi aracınızı başka birisine çektirecek ya da kendi aracınızla arızalı bir aracı çekecekseniz o zaman şu hususlara dikkat etmeniz gerekir.

Çekme işlemi çelik halatla ya da çekici için kullanılabilecek olan kalın iple yapılmalıdır. Bu kopma riskini ortadan kaldırmış olduğunuzdan tehlikeyi minimum seviyeye indirmenizi sağlayacaktır. Çekme işleminde her şey güvenliği sağlayabilmek içinde bu nedenle iki araç arasında belli bir mesafenin olması gerekir. Örneğin iki araç arasındaki mesafe 5 metreyi geçmemelidir.

Çekilen aracın frenlerinde sorun varsa hareket hızının 20 km olmasına dikkat edilmelidir. Çekilen araçla çeken aracın ağırlığı ve gücü birbirini dengelemelidir.

Yukarıda belirttiğimiz hususlara dikkat edilmesi halinde çekme işlemi sırasında herhangi bir sorun yaşanmaz.

Çekme yalnızca aracın yolda kaldığında yapılması gerekir. bunun dışında herhangi bir nedenden dolayı aracı çekmek istenmeyen sonuçları ortaya çıkaracağından tehlikeli olabilir.

Çekici Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Çekici fiyatlarını belirleyen birden fazla faktör vardır. Eğer çekme işlemi şehir içinde olacaksa genelde gidilecek olan km mesafesi benzerlik gösterdiğinden fiyatlar 100–150 TL arasında değişiklik gösterir. Mesafe uzadıkça ve çekilen araç büyüdükçe çekici fiyatları da artacaktır.

Sürücü kursları ve ehliyet haberleri hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.10.2020

Neden Tüm Yıl Boyunca Kış Lastikleri Takmıyoruz

02.03.2021

D Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

30.03.2020

Köprü ve Bazı Otoyollardan Geçiş Ücretleri

26.01.2021

Arabadaki Yağlarının Rengi Neyi İfade Eder