Aracınız Yaza Hazır mı

ABONE OL
Aracınız Yaza Hazır mı

Otomobiller yazlık ve kışlık bakımdan geçmek zorundadır. Bu sayede motorun kullanım ömrü uzayacağı gibi aracın performansı da artırılmış olur.

Havalar soğuduğu zaman nasıl aracın bakımına özen gösteriliyor, kışlık lastiklerden tutunda zincirlere varıncaya kadar hepsinin hazır edilmesi sağlanıyorsa yazında her aracın mutlaka düzenli bakıma ihtiyacı vardır. 

Her iki mevsimde de yapılan bakımlarla birlikte araç hem güvenli hem de ekonomik bir şekilde kullanılmaya devam edecektir. Yaz sezonuna hazırlandığımız şu dönemde ise sürücülerin artık yazlık bakımlarını da yavaş yavaş yaptırmaları gerekiyor. Aşağıda bahsettiğimiz konular yazlık bakımı için oldukça önemlidir.

Lastikleri Kontrol Edin

Lastikler güvenli sürüş için en önemli parçalardır. Yazlık lastikler hava sıcaklığının 7 derecenin üzerine çıktığı durumda takılması gerekir. Yazın kışlık lastiklerin kullanılması hem lastiğin ömrünü kısaltır hem de fren mesafesinin daha uzun olmasını sağlar. 

Motor Yağı ve Yağ Filtresini Değiştirin

Motor yağı ve filtresi belli kilometrelerde değiştirilmesi gerekir. Yağ motorun içerisinde adeta akan kan gibidir. Bunun için kötü olmaya başladığında motora zarar vermeye başlar. Sağlıklı bir motor yağının her 5 bin ile 10 bin kilometre arasında değiştirilmesi gerekir. Bu süre kullandığınız yağa göre değişiklik gösterir.

Soğutma ve Hararet

Yazın sürücülerin en çok şikayet ettiği konuların başında sıcaklar gelir. Motorun soğukluğunun korunabilmesi ise hareket açısından oldukça önemlidir. Bir motorun çalışma sıcaklığı ortalama olarak 90 derecedir ve bunun üzerine çıktığında motor zarar görür.  Bunun içinde aracın hava filtresini radyatörünü ve kayışlarını düzenli olarak kontrol ettirmek gerekir. Bunlar yalnızca motoru korumanızı sağlamakla kalmaz aynı zamanda yakıt tasarrufu yapmanıza yardımcı olur.

Sıvı Seviyelerini Gözden Geçirin

Her aracın ihtiyaç duyduğu bazı sıvılar vardır. Örneğin Hidrolik, şanzıman yağı, radyatör suyu ve silecek suyu gibi. Araçta bulunması gereken tüm sıvıların eksiksiz olması gerekir.

Akü ve Fren Kontrolü

Akü ve balatalarda sıcaklardan etkilenen bileşenlerdir. Sıcak hava akünün oksitlenmesini sağlarken fren balatalarının da hızlı bitmesine yardımcı olur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.12.2020

Araç Kliması Yakıt Tüketimini Etkiler mi

08.06.2021

Ehliyet Sınav Soruları 2022

18.01.2021

ODY Belgesi Nedir

11.05.2021

Araçta Klima Gazı Bittiği Nasıl Anlaşılır