Aracınız Fren Yaparken Neden Sarsılır

ABONE OL
Aracınız Fren Yaparken Neden Sarsılır

Arabanızın frenleriyle ilgili yaşadığınız herhangi bir şey endişe verici olabilir. Örneğin frene bastığınızda aracınız sarsılıyorsa bunun neden kaynaklandığını sorgulamak isteyebilirsiniz. Sarsılma bir otomobilde beklenmeyen ve istenmeyen rahatsız edici bir durumdur. Nedeni yakıt akışından kaynaklanan bir dengesizlik olabilir. Aslında sebep ne olursa olsun, yapılacak en iyi şey hareket halindeyseniz aracınızı yolun sağına çekip durumu kontrol altına almak olmalıdır.

Arabaların sarsılmasına neden olan nedir?

Aracınızdaki sorunu düzeltebilmek için önce, sorunun kökenine inmeniz gerekir, çünkü sorunu gidermeden, aracınıza daha da fazla zarar verme riskiniz vardır. Otomobillerdeki sarsıntı orantısız hava ve yakıt akışından kaynaklanır. Yine de, sarsıntıya neyin sebep olduğunu ve bu konuda neler yapabileceğinizi söylemek için göz önünde bulundurmanız gereken başka değişkenler de vardır.

Yakıt Filtreniz Ve Yakıt Enjektörleriniz Tıkalı Olabilir

Aracınızın yakıt filtresinde bir tıkanıklık varsa sarsıntı artabilir. Bu durum siz frene bastığınızda aracınıza olacak baskının daha kuvvetli olmasına ve aracın sarsılmasına neden olacaktır. Eğer yavaşladığınızda arabanızın sarsıldığını hissediyorsanız, yakıt filtresinde atık birikmesi ihtimali vardır.  

Hasarlı bir yakıt filtresinin sürekli kullanımı tehlikelidir. Yokuş yukarı çıktığınızda ve güç kaybettiğinizde, yakıt filtrenizin bozuk olduğunu düşünebilirsiniz. Yakıt pompası gibi diğer araç bileşenlerinin filtreyle birlikte hasar görmesini önlemek için yakıt filtresini temizlediğinizden veya değiştirdiğinizden emin olun.

Kirli veya hasarlı yakıt enjektörleri aracınızın fren yaparken sarsılma olasılığını artırır. Motora doğru miktarda yakıtı verimli bir şekilde püskürtmek için yakıt enjektörlerine ihtiyaç vardır. Enjektörler tıkandığında ise sarsıntı hissedilmeye başlar ve araçta güç kaybı, motorda tekleme olur.

Yakıt enjektörlerini sık temizleyerek veya hasar gördüklerinde değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.

Sensörler Düzgün Çalışmıyor Olabilir

Tüm modern araçlarda güvenlik sistemi bulunur. Bu sistem, araç sahiplerinin yolda güvenli bir şekilde sürmesine yardımcı olur.  Sarsıntı, aracınızın güvenlik özelliklerinin bir dezavantajıdır. Aracın güvenlik sistemi, ana sisteme rapor veren ve gösterge panelindeki uyarı lambaları aracılığıyla sürücüye sinyal gönderen sensörlerden yararlanır. Ancak güvenlik sisteminin otomatik olarak yerine getirdiği başka işlevler de vardır.

Arabanızdaki sensörlerden biri gaz kelebeği konumundan sorumludur. Gaz kelebeği konum sensörü hasar gördüğünde, araca otomatik olarak sarsıntı sinyali verir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.02.2022

Feke Sürücü Kursları - Feke Ehliyet Kursları

26.11.2020

Hemzemin Geçitten Nasıl Geçilmeli

19.08.2020

Otomobil Beygir Gücü Nedir

23.10.2020

Annelerin Çocuklarına Öğretmesi Gereken 18 Trafik Kuralı