Aracın Motorunu Kontrol Gerektiren 5 İşaret

ABONE OL
Aracın Motorunu Kontrol Gerektiren 5 İşaret

Kendinizi kötü hissettiğinizde, muayene ve ilaç için doktora gidersiniz. Aracınız için de aynı. Hor kullanıldığında ve bakımını yapmadığınızda, aracınızı tamirciye götürme zamanının geldiğini bilirsiniz.

Aracın motorunu kontrol gerektiren 5 uyarı işaretini öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz. Aracınızda aşağıdaki belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, kontrol için mutlaka tamirciye götürmelisiniz.

  1. Motor ışığının yandığını kontrol edin

Aracınızı çalıştırdıktan sonra kontrol panelinizde yanık kalan bir ışık sorunun erken bir işaretidir. Problemlerin ciddiyeti yanan ışığa göre değişebilir. Örneğin Motor Arıza Lambası Neden Yanar, Yanınca Ne Yapılmalıdır? Başlıklı makalemizi okuyarak nasıl hareket etmeniz gerektiği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Aracınızı çalıştırdığınızda kontrol panelinizdeki uyarı ışıklarını görmezden gelmeyin. Işık ilk yandığında harekete geçmek, küçük bir şeyi büyük bir sorun haline gelmeden çözmenizi sağlayacaktır.

  1. Zor Çalışıyorsa

Aracınızı düzenli olarak çalıştırmakta sorun yaşıyorsanız, tamircinize kontrol ettirmeniz gerekir. Bu, arızalı bir akü, bozuk bir triger kayışı, marş motoru veya ateşleme sistemi ile ilgili bir sorun veya yakıt sistemindeki bir sorun gibi birkaç sorunun göstergesi olabilir. Anahtarı kontağa her taktığınızda arabanızın çalışıp çalışmayacağını merak etmek kötü bir duygudur.

  1. Teklemeler

Tekleme sadece bir motor arızası belirtisi olarak kalmaz, sizi hiç beklemediğiniz bir yerde sıkıştırıp bırakabilir. Özellikle trafiğin ortasında veya yoğun bir yol kenarında aracınız durursa bu sizin üzerinizde stres ve panik yaratacaktır. Aracınızın ne zaman teklediğini not edin. Araç kullanmaya ilk başladığınızda veya durup trafikte giderken mi oluyor?

  1. Rölanti veya hızlanmada Sorun

Aracınızın rölantide veya hızlanırken sert çalışıp çalışmadığına dikkat edin. Potansiyel motor sorununun bir işareti de, bujiler veya buji kablosudur

  1. Aracınız Çok Yakıyorsa

Benzin istasyonuna daha sık gidiyorsanız bu altta yatan motor sorunlarının bir işareti olabilir. Yakıt enjeksiyon sistemiyle ilgili sorun yaşıyor olabilirsiniz veya bujiler kirli olabilir. Aracınızı çalıştırdıktan sonra hızlanma ve rölanti sorunlarını kontrol edin. Bu aracınızın yolda kalmasına neden olan sonuçları ortaya çıkarabilir.

Otomobiller ve sürücüler hakkında detaylı bilgiler almak istediğinizde https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

2019 Yılı Kaza İstatistikleri

29.04.2020

Antalya Sürücü ve Ehliyet Kursları

17.09.2021

2022 Ford Fiesta ST İncelemesi

05.03.2021

Karayolunda Bozulup Kalan Araçların İşaretlenmesi ve Çekilmesi