Motor Arıza Lambası Neden Yanar, Yanınca Ne Yapılmalıdır

ABONE OL
Motor Arıza Lambası Neden Yanar, Yanınca Ne Yapılmalıdır

Otomobilin gösterge panelinin üzerinde sürücü ve araç güvenliğini sağlayabilmek için ihtiyaç duyulan tüm sistemlerin uyarı ışıkları vardır. Bu ışıklar araç ilk çalıştırıldığında yanar ancak otomobil sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladığında sönerler. Buraya kadar her şey normal bir düzendir ve yeni nesil ya da eski otomobillerin tamamında sistem bu şekilde işler.

Bazı durumlarda ise aracın gösterge panelindeki bu uyarı ışıklarının sönmediği görülür. Örneğin motor arıza lambasının sönmemesi bunlardan bir tanesidir. Eğer aracınıza bindiniz çalıştırdığınızda bu ışık sönmüyorsa ya da araç hareket halinde ışık yanmışsa o zaman ciddi bir sorun vardır demektir ve otomobili hemen durdurarak kenara çekmek gerekir.

Sürücünün uyarılması için var olan bu sistemi anlayabilmek aracın zarar görmemesi için çok önemlidir. Bizde sürücü kursları olarak bu makalemizde sizin için motor uyarı işaretleri ne anlama geliyor açıklayalım istedik.

Motor Arıza Lambası Sorunları  

Aracınızın panelinde ışık yanıyorsa bunun farklı nedenleri vardır. Bazen basit bir nedenden dolayı bazen de hayati bir önemden dolayı uyarı lambası yanabilir, sizin her iki durumu da göz ardı etmemeniz gerekir.

Motor Arıza Lambası Sarı Yanarsa

Arıza lambası sarı yanıyorsa bu durumda motorda ciddi sorunlar var ve araç arıza modunda çalışıyor demektir. Arıza modu ise aracın motorunun zarar görmemesi için devreye giren bir koruma sistemidir. Ancak motor bu ışık yanarken kendisini çok fazla koruyamaz. Sizin yapmanız gereken ise aracı bir an önce servise götürmektir.

Motor Arıza Lambası Kırmızı Yanarsa

Kırmızı aciliyeti ve tehlikeyi işaret eder. Aracın panelinde kırmızı ışık yanıyorsa bu durumda yapmanız gereken motoru hemen durdurup aracı kenara çekmek olmalıdır. Kırmızı ışık yanarken araç hiçbir şekilde hareket ettirilmemesi gerekir. Araç zaten tehlikedeyken sizin aracı bu şekilde kullanıyor olmanız motora daha fazla zarar vereceğiniz anlamına gelir.

Motor Arıza Lambası Yanıp Sönüyorsa

Arıza lambasının yanıp sönmesi demek çalışma sırasında bir sorunun yaşandığını gösterir ve genelde kolay çözülebilecek olan bir hatadan kaynaklanıyordur.

Motor Arıza Lambası Sürekli Yanıyorsa

Gösterge panelinde ışık sürekli olarak yanıyorsa önce uyarının rengine bakmak sonrasında da aracı ya durdurmak ya da hemen servise götürmek gerekir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.07.2021

2022 BMW 2 Serisi Coupe İncelemesi

16.02.2024

Hararet Yapan Araç Zarar Görür mü

19.02.2021

Cilalı Oto Şampuanı Nasıl Kullanılır

07.09.2021

Traktör Kasko Değeri Nedir