Aracın Güzel Kokması için Yapmanız Gerekenler

ABONE OL

Otomobiller günlük hayatımızın önemli bir parçası bunun içinde kişisel temizliğe dikkat ettiğimiz kadar otomobilin iç temizliğine de dikkat etmek gerekiyor. Otomobilde geçirilen zaman ne kadar fazlaysa yapılacak düzenli bakım aralığının da ona göre belirlemesi gerekir. Otomobile yapılacak bakım sadece aracın içinin temiz olmasını sağlamaz aynı zamanda sağlık açısından da faydalı olacaktır.

Otomobil sürücüleri araçlarının temiz olduğunu genellikle güzel kokmasından anlarlar, ancak güzel kokularında her zaman sağlıklı olduğunu söylemek zordur. Yani bazı ürünlerde kullanılan ağır alkol ve esanslar araç içerisindeki plastik malzemeyle etkileşime girdiğinde sağlıksız bir durum meydana getirebilir. Bunun için aracın güzel kokmasını sağlamak sadece aracın içerisine parfüm sıkmayı içermemesi gerekir.

Sigara İçmek

Araç içerisinde oluşan kötü kokuların en önemli nedeni araçta içilen sigaradır. Sigara dumanı bir süre sonrasında aracın tavanı ve döşemelere sineceğinden dolayı kalıcı bir etki yaratır ve her ne kadar sık temizliyor olsanız da koku kesinlikle çıkmaz. Bunun için en doğru çözüm araç içerisinde sigara içilmemesidir. Üstelik bir aracın içerisinde gerek sürücü gerekse yolcuların sigara içiyor olmasının cezası vardır.

Dökülen Sıvılar

Araç içerisindeki kötü kokulara neden olan başka bir husus da dökülen sıvılardır. Sıvının içeriğine göre koku çok daha ağır olabilir. Bunun için dökülme ihtimali yüksek olan sıvıların mutlaka tutulması ve bir poşet içerisinde taşınması gerekir. Sıvı dökülmüş olsa bile paspasa geçmeyeceğinden dolayı bu tarz kokuları çıkarmak daha basit olacaktır.

Nemli Paspaslar

Aracın paspaslarının yıkandıktan sonra kurumadan serilmesi de kötü bir koku oluşmasına neden olacaktır. Nemli bir paspas aracın içerisinin az hava almasından dolayı uzun süre boyunca kurumayacak ve bu da aracın içerisine yerleşen bir kokuya neden olacaktır. Paspas seçiminde ise halı tarzında olandan uzak durmak gerekir. Günümüz otomobillerinde kullanılan paspaslar genellikle lastik malzemeden ve havuzlu olarak yapıldıklarından dolayı temizliği çok daha kolay olacaktır.

Aracınızdaki Kötü Kokuları Önlemenin Yolları

  • Aracınızın içerisinde asla çöp torbası, kovası ve ıslak mendil bulundurmamalısınız.
  • Araç içerisinde sigara içmemelisiniz.
  • Araçta yemek yememelisiniz.
  • Aracın bagajında gereksiz eşyalar bulundurmamalısınız.
  • Paspasları asla nemli koymamalısınız.
  • Aracınızı düzenli olarak havalandırmalısınız.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.01.2021

En İyi Navigasyon Uygulamaları

01.06.2021

2021 Trafik Sigortası Ne Kadar

03.07.2023

Yakıt Cimrisi Araba Modelleri 2023

02.03.2021

D Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir