Aracın Değişen Parçası Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Aracın Değişen Parçası Nasıl Anlaşılır

İkinci el araç piyasasında değişen ve boya oldukça önemli bir konudur. Eğer bir aracın kaportası hasar görmüş ise bu aracın ikinci el satış fiyatını etkileyecektir. Bu nedenle aracı satın alırken araçta değişen parça olması durumuna karşı dikkatli olmalısınız.

Değişen Parça Nasıl Belli Olur?

Bir aracın parçasının değişip değişmediğini bazı durumlarda gözle bile anlaşılabilir. Eğer iyi bir işçilik yapılmamışsa hemen kendini belli edecektir. İşçiliğin iyi yapıldığı onarımlarda ise titiz davranmak gerekir.

Renk Farkı

Aracın parçası değiştiğinde yeni boyalı olacaktır. Bu da aracın boyasındaki renk tonundan belli olur. Boyasız parça yeni parçaya göre daha parlaktır.

Montaj Noktaları

Araçta değişen parça öğrenme yöntemlerinden bir tanesi de montaj noktalarına dikkatli bakılmasıdır. Kapı, kaput ve bagaj gövde ile birleştiğinde orijinalliğini kaybeder. Bu da özel uçlara sahip vidaların halen olup olmadığının tespiti ile anlaşılabilir. Sökülen vidalar üzerindeki izler vardır. Bu izler parçanın değiştiği konusunda fikir verecektir.

Gözle Kontrol

Araçtan anlıyorsanız gözle kontrol ederek değişen parçanın olup olmadığını anlayabilirsiniz. Özelikle aracın düz aksamında bir değişim söz konusu olmuşsa bu durumda bütünlüğün bozulmasına neden olur. Bunun tespiti için uzak mesafeden göz atmanız gerekir.

Araçta Değişen Parça 

Yukarıdaki yöntemlerle aracın parçasının değişip değişmediğini anlamıyorsanız ya da satıcı bu konuda bilgisi olmadığı yönünde ısrarcıysa o zaman Sigorta Bilgi ve Gözlem Merkezinin uygulaması üzerinden kısa mesajla bilgi alabilirsiniz. Değişen parça sorgulama hizmeti sayesinde aracın değişen ve boyanan tüm parçaları hakkında bilgilendirme sağlanacaktır. Bunun için aracın plakası veya şasi numarasını vermeniz yeterli olacaktır.

Ekspertiz Hizmeti

Günümüzde artık birçok alıcı ekspertiz yöntemini tercih ediyor. Bu firmaların görevi sadece aracın durumu hakkında size rapor sunmak olduğu için alacağınız aracı detaylı bir şekilde incelerler. Yapılan bilgisayarlı kontroller ve manuel kontroller sayesinde sadece aracınızın kasası değil aynı zamanda motoru, yürüyen aksamı, elektronik sistemleri, elektrik tesisatı ve lastiklerin durumuna varıncaya kadar size tüm bilgileri hatasız bir şekilde sağlayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.06.2021

2021 Yeni Renault Kangoo İnceleme

11.08.2022

Yerli Otomobil TOGG’un Teknik Özellikleri Açıklandı

24.05.2022

Elektrikli Araçların Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır

10.08.2021

Rejeneratif Fren Nedir, Nasıl Çalışır