Araç Trafikten Men Nedir

ABONE OL
Araç Trafikten Men Nedir

Bazen hiç beklemediğimiz anda karşımıza çıkan birtakım sorunlar olabilir. Örneğin bindiğiniz aracın trafikten men edilmiş olduğunu öğrenebilirsiniz. Her ne kadar siz aracınızla ilgili olarak her şeyi yaptırdığınızı düşünüyor olabilirsiniz fakat atladığınız önemli bir konu aracınızın trafikten men edilmesine sebep olabilir. Bu terimi araç sahibi olan her sürücü bilir ancak daha net anlaşılabilmesi açısından araç trafikten men nedir? Konuyu detaylıca anlatalım istedik.

Bir aracın trafikten men edilmesi kısaca aracın kanun ve yönetmeliklere aykırı olacak şekilde bulunması ve aracın bağlanmasıdır.

Trafikten men kelimesi sürücü için ürkütücü gelebilir, hatta ilk kez böyle bir durumla karşılaşan bir sürücü ne yapacağını bilmediğinden heyecan ve stres olabilir fakat durum aslında korkulacak kadar kötü bir şey değildir.

Trafikten Men Sorgulama

Bir aracın trafikten men edilip edilmemiş olduğunu öğrenebileceğiniz bir sorgulama aracı yoktur.  Bunun için yapmanız gereken şey size en yakın olan Emniyet Müdürlüğüne giderek aracın sorgulamasını yaptırmak olmalıdır. Burada yapılacak olan sorgulama sonrasında aracınızın üzerinde men olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer aracınız trafikten men olarak görülüyorsa bu durumda izleyeceğiniz yol şöyledir.

Trafikten Men Kaldırma Nasıl Yapılır?

Aracınızın trafikten men edildiğini genellikle resmi işlemler sırasında örneğin aracınızı satarken öğrenebilirsiniz. Böyle bir durumda yapılacak işlem çok basittir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi Emniyet Müdürlüğüne gittiğinizde aracınızın ruhsatını vererek neden böyle bir durumun oluştuğunu öğrenebilir ve kaldırmak içinde nedenin ortadan kalktığını belirtebilirsiniz. Mesela aracınız muayenesiz bir şekilde polise yakalanmışsa bu durumda men edilmiş olabilir ve siz aracınızın muayenesini yaptırmışsanız bu durumda muayene belgelerinizi gösterdiğinizde trafikten mende kalkmış olacaktır.

Trafikten men kaldırma işlemini trafik birimleri yapmaktadır. Örneğin abartı egzozdan dolayı araç trafikten men edildi normal olması gereken egzoz ile değişimini yaptırıp en yakında trafik birimine başvurmanız halinde kısa sürede trafikten men kaldırılır. Eğer men kaldırma işlemini yapmazsanız araç trafikten men olmaya devam edecektir ve bu da yolculuk esnasında polis kontrolüne yakalandığınızda sorun olabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.09.2021

Tam Kapanmada Sürücü Kursları Açık mı? Kapandı mı

30.12.2020

Rölanti Dalgalanmasının Nedenleri ve Çözümleri

26.03.2021

Sürücü Kursları İlk Kez Ne Zaman Hizmet Vermeye Başladı

18.07.2022

Rutin Araç Bakımı ve Kontrolleri Nasıl Olmalı