Araç Trafik Sigortası Kamu Zararlarını Karşılar mı

ABONE OL
Araç Trafik Sigortası Kamu Zararlarını Karşılar mı

Zorunlu trafik sigortası, adından da anlaşılacağı gibi sürücülerin kendilerinde olan hata dolayısıyla üçüncü şahıslara zarar vermesi halinde poliçe üzerinde yazan teminat tutarı kadarını karşılar.

Trafik sigortası sadece üçüncü şahısların zararını karşılar. Bunun içinde bir sürücünün kendi aracında meydana gelen hasar trafik sigortası kapsamında değildir. Basit bir şekilde ifade edecek olursak trafik sigortası her zaman mağdur olanın yanındadır. Mesela bir örnekle açıklayacak olursak trafik kazası geçirip yaralananların, kaza tespit tutanağı dikkate alınarak, tıbbi malzeme ve ilaç harcamaları da dahil tüm tedavi giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanır ve SGK tedavi giderlerini Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) üzerinden yapılır.

Trafik kazaları her zaman masum bir şekilde gerçekleşmez. Bazı durumlarda ciddi kam zararı da ortaya çıkabilir. Yani yoldan çıkan bir araç refüjlere, elektrik direklerine, evlere ve dükkanlara zarar verebilir.

Peki, trafik sigortanız kamuya vereceğiniz zararları karşılar mı?

 Trafik sigortası başkalarına vermiş olduğunuz hasarları karşılar, burada altı çizilmesi gereken konu maddi hasarların sadece sigorta poliçesinde yazılı olan teminatlar dahilinde karşılanacaktır.

Trafik Sigortasının Kapsamı Dışında Kalan Hasarlar Nelerdir?

 Zorunlu trafik sigortasının kendi içerisinde kapsamı vardır. Bu kapsam ise trafik Sigorta genel şartlarında açık bir şekilde ifade edilmiştir. Bu şartlara göre, teminatlar içinde yer almayan ve sigorta şirketleri tarafından herhangi bir tazminat talebinin ödenmediği hasarlar şöyledir:

Park halinde bulunan araçların zararı trafik sigortasından karşılanabilir. Yani trafik sigortası hiçbir zaman sürücünün kendi aracına vermiş olduğu zararı karşılamaz. Bunun içinde zorunlu trafik sigortasını kasko sigortasından ayıran en önemli husustur.

Trafik sigortası olan bir sürücünün kaza sırasında gelir kaybı yaşanmışsa trafik sigortası bu gelir kaybına karşı ödeme yapmaz. 

Trafik sigortası yalnızca üçüncü şahıslardaki maddi ve bedeni zararları karşılar, bunun içinde olası tazminat talepleri ve davaları için herhangi bir şekilde güvence sunmaz.

Trafik sigortasının kapsamı içerisinde bulunan ve kapsamadığı durumlar yukarıda belirtilmiştir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.08.2021

Ehliyet Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir? 2022

01.09.2021

Araç Çekici Fiyatları 2022

16.10.2020

Arabalar Nasıl Tasarlanır

04.02.2021

Arabada Benzin Kokusunun Nedeni Nedir