Araç Satışı Sonrasında Sigorta Ne Kadar Devam Eder

ABONE OL
Araç Satışı Sonrasında Sigorta Ne Kadar Devam Eder

Yeni bir araç aldınız ya da var olan aracınızı sattınız. Bu durumda aracınız halen 15 gün daha sigortalı olarak kabul edilir ve bu süre içerisinde meydana gelebilecek bir kazayla ilgili olarak aracınız 15 gün koruma altına alınmış olur.

Araç değişimi bazen zorunlu bazen de kendi isteğimizle mümkün oluyor. Ancak bu sizin trafikte uymanız gereken kuralları kesinlikle bağlamıyor. Trafik sigortasıyla ilgili olan kuralda ise 15 günlük sigortadan bahsediliyor. Peki, sürücülerinde merak ettiği bu konu nasıl oluyor?

Aracınızı sattığınızda yapmanız gereken birtakım işlemler var ve bunların başında da noter satışı geliyor. 

Araç Sahibi Değişiminde Trafik Sigortası

Trafik sigortası zorunlu olan bir güvencedir. Özellikle yeni araç almış olan bir kişinin zaman kaybetmeden aracını sigortalatması gerekiyor. Gecikmiş ya da yaptırılmamış olan bir sigorta bütçeye ekstra maliyet oluşturabilir.  

15 Günlük Koruma

Aracınızı satmış ve aracın işletme hakkı başka birine geçmiş olsa bile 15 gün boyunca sizin sigortanız aynı araçta devam ediyor. Bu konu siz herhangi bir girişimde bulunsanız da bulunmasanız da değişmiyor. Yani prim ödemesi yapmadan 15 gün boyunca araç yeni sahibinde kalabilir

Bu düzenlemenin yapılmasının nedeni siz aracınızı satmış olsanız bile 3. Şahısların güvenliğini ön plana almaktır. Ancak tek fark var ki siz 15 günlük sürenin ücretini ödemiyorsunuz.

Trafik sigortasının genel şartları arasında bulunan bu madde güncel olan poliçenin ek teminat süresi dikkate alınarak sonlandırılıyor, prim tutarı hesabında bu 15 günlük süre dikkate alınıyor. Yani aracın yeni sahibi sigortasını hemen başlatırsa bu durumda sizin herhangi bir şey yapmanıza ya da 15 günlük süreyi beklemenize gerek kalmadan trafik sigortası sonlandırılmış oluyor. 

Trafik sigortasının Amacı

Trafik sigortasının amacı trafikteki 3. Şahısların mal ve can güvenliğini koruma altına almak. Dolayısıyla bir kaza meydana gelmesi ve kazada sizin suçlu bulmanız durumunda trafik sigortanız devreye girer ve önceden belirlenmiş olan prim doğrultusunda karşı sürücünün maddi ve manevi tazminatını karşılar. Bu da size trafikte daha güvenli bir sürüş imkanı sağlar.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.04.2021

Aküyü Değiştirdikten Sonra Araç Bilgisayarını Sıfırlamak Gerekir mi

26.10.2021

Otomobillerde Deri Koltukların Artıları ve Eksileri Nelerdir

04.08.2020

ABS Nedir - Nasıl Çalışır

06.06.2023

Zorunlu Trafik Sigortası Nasıl Yapılır